pic ile akım ölçümü yapmak

Katılım
8 Ara 2009
Mesajlar
13
Puanları
1
arkadaşlar pic ile akım ölçümü yapmam gerekiyor fakat yeteri kadar yani hiç bir şey yok elimde yardımcı olursanız sevinirim. yalnız sadece akım ölçer lazım volt ve akım ölçer değil.şimdiden teşekkürler.
 
S.A.
Allegronun acs adlı ürünü işini görür. izalasyonlu 5 v analog çıkışı var picin analog girişi ile rahatca kontrol edebiirsin.
 
A.S murat hocam. o dediğin elemana baktım ama pek bieşy anlayamadım biraz hazıra konmak gibi olcak ama benim direk proteusta çalıştırabileceğim şekilde devre şemasını bulma şansım var mı?
 
ACS PROTEUSTA VAR ACS714 AKIMINA GÖRE
 
Kaç ampere kadar akım ölçeceksin.Eğer yüksek değerli akımlar değilse mesela akü diyelim akünün çıkışına seri bir çok küçük değerli yüksek güçte direnç atıp akımı gerilime dönüştürüsün.Sonra o gerilimi bir opampı gerilim yükselteç olarak kullanarak Max ölçeceğin akımda 5 volt olacak şekilde ayarlarsın.Gerisi programa bakıyor zaten programda dönüşümü yaparak akımı ölçersin.
 
bizim dediğimiz kompenantta ac ve dc farketmez devreye seri bağlanarak akım ölçer
izolelidir, herhangi bir şekide devreye zarar vermez pikleme önlemek için filtre kondansatörleri mevcuttur. piyasada 1 amperden 200 ampere kadar vardır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,911
Mesajlar
921,625
Kullanıcılar
451,065
Son üye
ümit karasu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst