pic ile dc 12 v 5A motor sürme

bozoklu01

Üye
Katılım
22 Mar 2008
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
40
Arkadaşlar elimde 1 adet 12V dc 5A motor var muhtemelen oto cam sileceği yada kalorifer motoru .Bu motoru ayarlanabilir lcd yada display götergeli bir zaman devresi ile ayarladığım zaman kadar çalıştırıp süre sonunda durmasını sağlayacak bir devre tasarımı elinde olan varsa ve paylaşırsa çok memnun kalırım.Ayrıca picin bacağından alacağım 5V ile 5 V'luk bir röleye kumanda edip röle kontaklarından 12V geçirmemin pic açısından bir sıkıntı yaratıp yaratmayacağı hakkında bilgisi olanvarsa paylaşırsa sevinirim
 
bir zamanlar yapmıştım ama bulamadım o yüzden kusura bakma devreyi yayınlayamıyorum, picin çıkışına koyacağın röle ile rölenin sınırkarı dahilinde istediğin herşeyi kontrol edebilirsin, yalnız pic ile röle arasında transistör koy direkt sürme.
 
röle kontagından 12 volt geçirmenin pic açısından bir mahsuru olmaz.
 
Bu devrede beyz ile emiter arasına bir ters diyot bağlamanızda fayda var. Diyotun katodu beyze, anodu şaseye gelmeli. Pic çıkışını korumak için fazladan bir önlem.
 
pic çıkışından direk 5v röle sürmenin pic'e zararı olduğunu biliyordum,transistörle röle sürmek sanırım daha güvenli olsa gerek,sonuçta röle mekanik bir sistem biden yüksek akım çekme olasılığı var mı?
 

Forum istatistikleri

Konular
129,440
Mesajlar
926,780
Kullanıcılar
451,997
Son üye
Abdurrahman111

Yeni konular

Geri
Üst