hhuurrkkaann
Üye
arkadaslar sinus fonksiyonunun analizini yapmak istiyorum. sinus dalgası şeklinde tepe gerilimi 52V olan bir voltaj değişimi var(fotodaki şekle bakınız). Bunun analizini yapıcaz. fotodaki X anındaki gerilimi okuyup bu gerilimin hangi zamana denk geldiğini bulmak istiyorum. Yani şekle bakıcak olursak şekilde "?" ile gösterdiğim andaki zamanı bulmak istiyorum. Bunu pic ile yapıcam we dolayısı ile - gerilimi okumam gerekicek. 52V AC'yi trafo ile 5V tepe değerli AC gerilim seviyelerine indiricem pic için, ardından ise adc kullanıcam. picin kendi adc'si işimi görmuyor çunku - gerilim okuma durumu yok. entegre halinde satılan we bu işi gercekleştirebilicek bi adc entegresi warmıdır? Ya da farklı fikri olan war mı ?
ps: eksi gerilimi opamp ile tersleme seklindeki durumlar işimi görmuyor. cunku aslında aralarında 120 şer derece faz farkı 3 farklı sinus dalgasının analizini yapıcam, ben burda sadece bilerek birini sordum, o yuzden opamp ile terselemede elimde cok sayıda pozitif alternansta aynı sinyalin faz farklı durumlarını elde edicem we bu durumda analiz yapamayacağım.
ps: eksi gerilimi opamp ile tersleme seklindeki durumlar işimi görmuyor. cunku aslında aralarında 120 şer derece faz farkı 3 farklı sinus dalgasının analizini yapıcam, ben burda sadece bilerek birini sordum, o yuzden opamp ile terselemede elimde cok sayıda pozitif alternansta aynı sinyalin faz farklı durumlarını elde edicem we bu durumda analiz yapamayacağım.