iki ayrı güç kaynağı kullanacaksınız. topraklarını birleştirmeniz gerekmez. optocoupler fototransistör tarafını ikinci güç kaynağından besleyeceksiniz. Röle bobinine ters diyot ile 100nF kondansatörü paralel bağlayın. Bazı dandik röleler ile kontaktör sürecekseniz bunlar işe yaramayabilir. Bu durumda solid state röle kullanın (optocoupleri içerisinde ve bazı modellerinde sıfır geçiş dedektörü var, 8A e kadar olan rölelerde Bimel ucuz). Kontaktör sürülen uçlarına spark quencher (direnç ve kondansatör) bağlayın ama değerlerini iyi hesaplamanız gerekir (bir çeşit filtre görevi görecek ve belirli frekansları geçirmeyecek). Bununla ilgili internette dokuman bulabilirsiniz.antiterör ' Alıntı:arkadaşlar pic ile optokuplör kullanarak röle çektircem. forumda buldum ama en az parazit üretecek şekilde nasıl yapabilirim. pic ve rölenin beslemeleri ayrı olacak onu yapamadım yardım ederseniz sevinirim.
teşekkürler yazılımı ona göre tekrar düzenledim.tyildizak ' Alıntı:Röle ve opto kısmı ayrı konu fakat daha önce:
Pic girişinin 1 olduğunda aktif olması, doğru bir tercih değil, parazitten etkilenmeye müsait olur..
Girişin VDD'ye Pull-up yapılıp 0 olduğunda aktif olacak şekilde kullanılması daha güvenlidir.