ustura_kemal
Üye
Merhaba arkadaşlar.Bi kuluçka makinesi yapıyorum ve bu kuluçka makinesi her bir saatte bir yumurtaları yerinden oynatması gerekiyor. aşağıdaki resimdeki gibi bir düzenek hazırladım geriye sadece devre ve picin programı kaldı.Şimdi burdaki amaç her bir saatte bir motor 45 derecelik bi açıya kadar dönecek açıyı aşağıdaki resimdede görüldüğü gibi 2 adet sınırlama anahtarları vasıtasıyla ayarlıyacak yani motor tahtayı döndürmeye başladığı zaman tahta sınır anahtarının üstüne gelecek anahtarı kapatacak ve motor duracak 1 saat bekledikten sonra motor ters yöne dönecek ve tahta ters yöndeki anahtara ulaşınca anahtarı kapıyacak ve yine motor duracak.Yine 1 saat bekleyecek ve 1 saat sonunda yine motor ters yöne dönmeye başlayacak ve bu böylece sonsuz bi döngü içinde dewam edecek.Bu algoritmayı uygulayabilmek için bana nasıl bir pic lazım?tabi birde pici programlamak var programlama hakkında en ufak bi fikrim yok açıkçası pic programlamayı bilmiyorum bu algoritma için program yazabilecek veya yardımda bulunabilecek birilerininin acil cevap yazmasını bekliyorum.
Saygılarımla...
Saygılarımla...