Pic PortA'yı 0 yapma sorunu

Merhaba
Genel olarak yazayım.PIC'in herhangi bir pinini (butonsuz)şaseye çekebilmeniz için optokaplır,röle,tranasistor kullanabilirsiniz.LDR ile de olur ama 741 gibi bir opamp'dan geçirip on off gibi çalışması lazım.Bu arada yazılımsal olarak da doğru bir program olması lazım.En basitini şöyle tarif edeyim.NPN transistorun collectorunu MCLR ucuna bağlayın.Emittörü şaseye çekin.Beyzden vereceğiniz sinyal ile tr iletime geçip MCLR ucunu şaseye çekecektir.(pull down direncini ihmal etmeyin)Bu arada yazılımda şöyle olmalı TRISA,0 giriş olarak ayarlanmalı BTFSC PORTA,0 İLE PORT A 'nın negatife çekilip çekilmediğini kontrol edilmelidir.Bildiğiniz gibi sistem dijital olarak çalışacağından sadece pozitif veya şaseyi kontrol eder analog kontrol için ise o ayrı bir konudur.Siz tam olarak ne yapmayı istediğinizi yazarsanız becerebilirsem ve de vakit bulabilirsem isiste de simüle eder paylaşırım.

Saolasın, yapmak isteddiğim şey sadece ldr ile kontrol edilen çok basit bir araç, yani karanlık olursa bişeyler yapacak. Ancak bu sıfırlamayı yapamamıştım şimdi anlattıklarınızı denemeye çalışacağım. Ancak alanım elektronik olmadığı için internetten ve kitaplardan yararlanmaya çalışıyorum. Aslında makina okuyorum. Ama elektroniğede ilgim var. Zaman buldukça uğraşıyorum :D
Röle ile ilgili fazla bir bilgim yok ama beyz ucu falan azcık biliyorum. Akım arttırıyo birde anahtar görevi görrüyormuş heralde.. daha kullanmak nasip olmadı.. :D O yüzde anlattıkların biraz karışık geldi. Ama öğrenmek de şart her yerde karşıma çıkıyo şu transistör..
 
Merhaba
Makina okuyorsanız,elektronik sizin için vazgeçilmez bir olgudur.Bir amatör olarak size tavsiyem işin en basitinden başlayıp sistemi kavramak daha sonra da daha karmaşık devrelere geçmektir.Ben hep yazarım mühendislik kazanan arkadaşların çalışıp da yapamayacakları iş yoktur.Çünkü matematik işin başıdır.Florida üniversitesinin resmi sitesinden bazı linkler vereyim.İlginizi çekeceğini tahmin ediyorum.
National High Magnetic Field Laboratory - Interactive Tutorials
National High Magnetic Field Laboratory - Timeline of Electricity and Magnetism: 1940 - 1959
National High Magnetic Field Laboratory - Alternating Current Tutorial
National High Magnetic Field Laboratory - Interactive Tutorial on EMF in Inductors
National High Magnetic Field Laboratory - Interactive Tutorials
 
Gerçekten çok teşekkür ederim inceleyeceğim. Benimde istediğim bu basitten başlamak çünkü işin mantığını kavramadıktan sonra uğraşmak da zevkli olmuyor. Bunun için Serdar çiçeğin CCS C kitabını aldım ama daha başlayamadım derslerden.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,845
Mesajlar
920,958
Kullanıcılar
450,949
Son üye
doemer2013

Yeni konular

Geri
Üst