Bakıyorumda zirveye ulaşmışsın muhammed şimdide pic programlamaya mı merak saldın? Benim artık en fazla uğraştığım konu pic programlama, pic programlama tek başına yıllarını alabilecek bir konudur, varolan hazır bir picprogramlayıcıyı daha önce birçok devre yapmış kimselerin bile başarıyla çalıştırması zordur yani pic programlayıcı devre yapmak istiyorsan (rs232 ile çalışanlar haric rs232:genelde masaüstü bilgisayarlarda bulunan 9 pinli laptoplardaki harici ekran çıkışı söketine benzeyen giriş-çıkış portu) bunu tavsiye etmem. Ben pic programlama öğrenmek istiyorum dersen öncelikle hiçyoktan temel elektronik bilgisini sağlam bir şekilde edinmelisin daha sonra "Pickit2" adındaki pic programlayıcıyı tavsiye ederim 50-60 tl bununla beraber hoicilerin en çok kullandığı hakkında en fazla örnek bulunan Pic16f877a alacaksın buda 10-15 lira ve kristal, buton, direnç led vs ıvır zıvıra ihtiyacın olacak bunlarda 10-15 lira yada pic deney kartı alacaksın yazdığın programları denemek için birde pogram yazmak için netten mplab denen programı indireceksin hadi bunların hepsine sahip oldun diyelim kendi programını nasıl yazacaksın bunu tek başına öğrenmen zor olur birinin birebir yardım etmesi onda 1 sürede öğrenmeni sağlar fakat kaynak olarak herzaman tavsiye ettiğim ücretsiz megep sitesindeki mikroişlemciler ve mikrpdenetleyiciler başlıklı tüm belgeleri indirmeni anlamaya çalışmanı tavsiye ederim ben bu kaynaklardan öğrenmeye başlamıştım.
yinede pic programlamaya başlama gibi bir fikrin varsa öncelikle temel elektronik konularını iyice çalışmanı tavsiye ediyorum.