pic reset sorunu




Basit bir regülatör devresi değil olaya. Bu kural tüm besleme devreleri için geçerlidir. Özelikler devrenin EMI den etkilenmemesi, ve hatta dışarıya vermemesi için en önemli kuralklardan biridir. Bu kuralları çok uzun seneler önce öğrendikten sonra sorunsuz devreler tasarlayabildim. Ve inanın bana maliyeti çok fazla oldu. Hiç bir şeyi basite almamak gerek.
 
Konuyu okuyan herkese merhaba, yardımcı olmaya çalışan herkese de şimdiden teşekkürler.
benim de pic resetleme sorunum var. h-bridge ile motor sürmeye çalışıyorum. Motoru bağlamadığımda sorun yok, ancak motor bağlandığında pic reset atıyor. Motordaki endüktif yükü boşaltmak için diyot da kullandım, ancak çözüm olmadı. Motora paralel kondansatör bağlamak bir yerde çözüm olabilir ama motorun aniden durmasını istediğimde sorun çıkaracaktır.
alternatif bir çözüm sunabilir misiniz?


bu yorumu gördüm. ben de 7805 kullanıyorum, daha önceden bu entegre ile ilgili sorun yaşamadım. sanırım ben de o çok güvenenlerdenim 7805 yerine 2575 kullanmayı neden düşündünüz? bir de fiyatı nedir acaba?
 
Daha önce bahsettiğim gibi. 7805 li devrelerimizden performans alamadık. Sizin başınıza gelen olay bizim de başımıza geldi. 7805 harmoniklere, distorsiyonlara çok açık bir regülatör. Bunu ben değil, osiloskop söylüyor. 2575-5 te bu sorun ortadan kalktı. Sonuçta switch mode teknolojisiyle çalışan bir regülatör. Fiyata gelince, arada uçurum olduğunu düşünmüyorum. Picle transistor, tristör, triyak, röle vs ne sürecekseniz arada yalıtım yapmanız gerekiyor. Yani kontrol ünitesinin beslemesini bir kaynaktan, yük beslemesini başka bir kaynaktan verirseniz probleminiz ortadan kalkacaktır.
 
Tamam, yalnız şu tüyoyu da vereyim. Elektriksel izolasyon için MCU çıkış pinine 330ohm ile optocouplerin verici kısmını bağla. Vericideki ledi zaten picin çıkış pini sürecektir. Optonun alıcı (fototransistör) kısmının beslemesini farklı bir kaynaktan verdiğin taktirde kontrolör ve yük kısmının yalıtımını sağlamış olursun.
 
anladım ancak izolasyonsuz da bu işlemin yapılabilmesi gerek. şöyleki; bir motor sürücü kullandığımızda ayrıca bir kaynak kullanmadan bunu gerçekleyebiliyoruz. adamlar sistemi yapmışlar demekki. son çare optocoupler olacak, çalışacağından kuşkum yok ama dediğim gibi, yapılabilir olmalı en azından benim durumum için.
 
aynı sorun bendede var vakat ben lm2575 kullandım ama genede reset yiyor pic 16f876 kullandım acaba mcrl ucuna 100 mf taktım parazit şu anlık almıyor fakat daha sonra ne olur bilmiyorum etik olarak bana göre yanlış ama her yolu denedim olmadı olmadı
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…