PIC to PC Haberleşme

mstfskr_78

Üye
Katılım
7 Şub 2009
Mesajlar
33
Puanları
1
Selam arkadaşlar;

Ben PIC ten veriyi PC ye göndermek istiyorum ama nasıl yapacagımı internette bulamadım. Sizlere bir örnek vereyim; ileri geri hareket eden bir motor olduğunu düşünün. Komutu verdikten sonra komutun butona basıp basmadığını bana veri olarak geri dönmesini istiyorum ilginizi ve yardımlarınızı bekliyorum

saygılarımla...
 
Merhaba
PIC'ten PC'ye data gönderebilmeniz için iki ayrı yazılım olması gerekir.Örneğin 1- Röle kontaklarının birleştiğini algılayan bir pıc devresi ve bu röle kontaklarının temesını algılayan bir tasarım(optokaplır ile olabilir) bu tasarımı da çalıştıran PIC tarafı yazılımı.2-PIC'ten gelen datayı algılayıp(seriport veya USB) PC tarafında yazılan ara yüz ile gelen datanın gösterilmesi.Bilgi seviyenizi ve de hangi aşamada olduğunuzu bilemediğim için şimdilik bu kadar yazabiliyorum.16F628 tarafınıda asm kullanarak PC tarafında VB Net ile yazdığım ara yüz ile PIC'ten gelen datayı PC'de görebildim.
 
Sn. Kudretuzuner ilgilendiginiz teşekkür ediyorum. Öncelikle şunu söyleyeyim ben PIC i hazır kaynak kodlarını inceleyerek ögrenmeye çalışıyorum ve aklımdada yukarıda bahsettigim projeyi yapmak var. İnternette araştırıyorum ama açık kodlarla yapılmış devre bulamadım. Benim istedigim projeyi anladıgım kadarıyla siz yapmışsınız. Acaba benim bu devreyi yapabilmem için nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Yukarıda yol göstermişsiniz ama ben o dedikleriniz ile hiç birşey yapamam
 
Merhaba
PIC programlama bildiğinizi kabul ederek en basit ve de en ucuz pıc olan 16F628 ile başlayabilirsiniz.Prensip olarak pic'in tx ucundan tek baytlık bir paket örneğin (1) rakkamının Hex değeri olan HEX'31' yollayın.Bu yollama pikin,sizin seçeceğiniz bir ayağından buton kontrolu ile yapabilirsiniz.(daha sonra bu buton röle ayağına bağlanabilir)PIC'in tx pininden çıkan data 5 volt seviyesinde olacaktır.PC ise -10 ile -12 volt arası bir değer ile bu datayı kabul eder.Özetle bu 5 voltluk değerin max232 entegresi ile -10 volt seviyesine çekilip PC'nın rx pinine girmeli.PC tarafında ise " SerialPort1.DataReceived" ile gelen datayı Hex'31' almalısınız.VB yazılımı gereği aldığınız bu datayı da istediğinz gibi işleyebilirsiniz.Siz işe bir başlayın isiste devrenizi kurun ben asm dilini kullanıyorum programınızı yazmaya başlayın takıldığınız yerlerde bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.Ama sıfırdan bir proje derseniz olabilir ama zaman alır ve sizede,öğrenmenizde hiçbir fayda sağlamaz,zaten sıfırdan bir projeye de hiçbir arkadaşın sıcak bakacağını zannetmiyorum.
 
sy silvestir artistlik yapmayalım lütfen....... bulamadım diyorsam benim işme lazım dosya bulamamışımdır(buldugum dosyalardan birşeyler ortaya çıkıyor ama benim istedigim öyle bir sistem degil) ..... yaşca nekadar büyük olursanız olun ama belli sınırlar içerisinde karşıdakine hitapta bulunun...... kimsenin kimseye bu şekilde terslercesine cevap vermeye hakkı yok....!!!
 
Sn kudretuzuner;

Birşey sorabilirmiyim? PIC yardımı ile (PIC in modeli önemli değil herhangi bir PIC olabilir) gerçek zaman bilgisini (Örneğin bir butona ne zaman basıldığı, hangi aralıklarla basıldığı gibi) kayıt edebilir miyiz. Ve bu bilgiyi PC ortamına gönderebilir miyiz ?(Anladığım kadarıyla yukarıda bahsettiğiniz yöntem ile PC ye gönderme işlemi gerçekleştiriliyor).
 
Bilgisayara sürekli bağlıysa bilgisayar gerçek zamanı zaten bildiği için kendisi kayıt altına alabilir. Basılma süresini duruma göre PIC gönderebilir, ya da bırakılma sinyalini de bilgisayara gönderirsen bilgisayar zaman farkından süreyi hesaplar.

PIC sürekli bilgisayara bağlı değilse ve veri çok olacaksa dış bir EEPROM'a 24c64 gibi veriler yazılır. Ayrıca gerçek zaman saati de PIC'e eklenmelidir. Cunku pic tarih ve saati bilemez
 
Sn Silvestir öncelikle teşekkür ederim.
Yapmak istediğim şu:
- PIC 18f4550 kullanarak birden fazla butona basılma zamanlarını kayıt altına almak, istediğim zaman bu bilgileri bilgisayar ortamında rapor şeklinde alabilmek. Bunun içinde kayıt hafızası olarak PIC teki mevcut 32Kb lık flash memory i kullanmayı düşünüyorum. Ancak şu aşamada gerçek zaman saati bilgisini ekleme konusunda sıkıntım var. Bu konu ile ilgili bir döküman, program kodu vb notu nereden bulabilirim acaba? Programlama dili olarak PicBASIC kullanmayı düşünüyorum sizce mümkün mü?
 
Merhaba
Bir süre foruma giremedim.Sorunuzu bugün gördüm.Silvestir arkadaşın dediği gibi PC tarafındaki yazılım ile PIC'ten gelen datanın zamanını kayıt altına almak mümkün.Gelen data formda gösterildikten sonra yanına da o andaki tam tarih saat dakika yazdırılır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,847
Mesajlar
920,961
Kullanıcılar
450,950
Son üye
BERKEN

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst