has_artvin_li ( TA3TCM )
Usta Üye
Arkadaşlar öncelikle selamun aleyküm Ben bilgisayarın portları ve picler ile ilgili bir çalışma yapıyordum bi sebepten dolayı yarım kaldı ama şimdi sorunumu hallettim herşeyi yoluna koydum tekrar projeme dönebildim ( birçok bilgi kaybı ile ) şimdi arkadaşlar pic ile pic arasında seri iletişim yapmak istediğim zaman hiç bir problem yaşamadan çok rahat bir şekilde istediğim dataları yollayıp istediğim şifreleri kodları yazabiliyorum ama işi daha ileri götürmem bir sistemi bilgisayar ile çalıştırmam ve geri bildirimlerini bilgisayarda değerlendirmem yine bilgisayar ortamında kullanıcıya uyarılar ve kontrol imkanları sağlayacak bir sistem tasarlamam gerekmekte bu tasarımı yaparken bilgisayarın seri portunu kullanmakdaha yaptığım araştımalar sonucunda daha cazip geldi bu konu üzerine derinleştim visual basic i genel olarak kullanmaya başladım görsel olarak ufaktan ufaktan bişeyler yapmaya başladım ama iş seri port kontrolune gelince ne bir karakter veri alabildim nede bir karakter veri yollayabildim.
Pic12F675 antegresi kullanarak pc nin seri portuna hyper terminal aracılığı ile veri yollamaya çalıştım bu defa bir sonuç aldım pic ile seri port a veri diyo ama saçma sapan veriler örnğin pic in içinde sayac diye bir değişken atıyıp içini sıfırlıyorum ardından döngü içinde sayacın içini yarım saniyede bir arttırıp göndermesini sağlıyorum hyper terminal ekranında sayı olarak değil de ne türkçede ne ingilizcede olan karakterlerin dışında karakterler çıkıyor sanırım ansi karakterleriymiş
Pic i programlarken pic basic kullandım...
Arkadaşlar elinde Visual basic ile seri port kontrolu hakkında döküman bilgi program örnekleri olanlar şu işe bir el atsınlar lütfen
Pic12F675 antegresi kullanarak pc nin seri portuna hyper terminal aracılığı ile veri yollamaya çalıştım bu defa bir sonuç aldım pic ile seri port a veri diyo ama saçma sapan veriler örnğin pic in içinde sayac diye bir değişken atıyıp içini sıfırlıyorum ardından döngü içinde sayacın içini yarım saniyede bir arttırıp göndermesini sağlıyorum hyper terminal ekranında sayı olarak değil de ne türkçede ne ingilizcede olan karakterlerin dışında karakterler çıkıyor sanırım ansi karakterleriymiş
Pic i programlarken pic basic kullandım...
Arkadaşlar elinde Visual basic ile seri port kontrolu hakkında döküman bilgi program örnekleri olanlar şu işe bir el atsınlar lütfen