BABAfrancis
Üye
Arkadaşlarım, hocalarım, ustalarım merhabalar. Siteyi yeni keşfettim ve forumda gayet bilgili ve tecrübeli kişiler olduğunu gördüm. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Konuya gelecek olursak hayvancılık ile uğraşıyorum. Uzunca bir süredir hayvan gübresinden alternatif bir yakıt elde etmek gibi kafamda projeler kuruyorum. Yaptığım araştırmalarda piroliz yöntemi ile pek çok atıktan enerji elde edilebildiğini gördüm. Bende bu yöntemi hayvan gübresi ile denemek istiyorum. Sizden istediğim küçük çaptı bir fırın yapımında bana yardımcı olmanız. Fırının tasarımı yaptım. Ancak elektronikten pek anlamıyorum. Yardımcı olmanızı istediğim konular şu şekilde;
* Fırının kademeli olarak 500 dereceye kadar çıkmasını istiyorum. Bir zamanlayıcı olacak. Örneğin, her 10 dk da bir ısıyı 10 derece arttıracak ve 500 dereceye gelince ısı sabitlenecek.
* Isıyı kontrol edebileceğim, görebileceğim ve şebekeden çekilen gücü W cinsinden görebileceğim bir gösterge paneli olacak.
*Kullanılacak malzemelerin listesi.
Teşekkürler.
* Fırının kademeli olarak 500 dereceye kadar çıkmasını istiyorum. Bir zamanlayıcı olacak. Örneğin, her 10 dk da bir ısıyı 10 derece arttıracak ve 500 dereceye gelince ısı sabitlenecek.
* Isıyı kontrol edebileceğim, görebileceğim ve şebekeden çekilen gücü W cinsinden görebileceğim bir gösterge paneli olacak.
*Kullanılacak malzemelerin listesi.
Teşekkürler.