piyasa da mı çalışmak yoksa öğretim görevlisi olmak mı?

Katılım
1 Eyl 2014
Mesajlar
49
Puanları
1
Yaş
33
Konum
Adana
Herkese iyi çalışmalar

Öncelikle ben ağustos ayında mezun olacak bir elektrik Elektronik mühendisi adayıyım.Yüksek lisans arkasından üniversite kalmak mı yoksa piyasaya atılıp çalışmak konusunda arada kaldım.Sizin bilgi ve tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.Araştırma yapmayı seviyorum.Özellikle elektrik üretimi konusunda gelişmeleri takip etmekteyim.Bir yandan üniversitede kalsam araştırma yapmam kolay olacak.Ancak aynı zamanda ders anlatma yeteneğim yok.Hani boş yere haksız kazanç elde edip şikayetçi olduğum hocalarım gibi olmak istemiyorum.
Bir yandan da piyasada santrallerde çalışma isteğim var.Ancak özel piyasa durumu ortada.Araştırma yapmam biraz daha zor olacak.İş arama durumu,çalışma şartları,piyasa derken bu durum da beni korkutuyor.
Bilgi ve tecrübelerinize göre benim durumumda olan biri için nasıl bir yol önerirsiniz.
Çok teşekkürler.Saygılar.
 
kardeşim hocalarda anasının karnında oğrenmiyor ders anlatmayı bence yapabilirsin piyasa da mühendisler hakkettiği değeri görmüyorlar ne yazık ki piyasada şanslı isen istediğin dalda bir iş buluyorsun yada bulamayıp keyif almadığın işlerde para kazanmak uğruna çalışıyorsun sonra özel sektörden bıkıp kpss ye çalışayım diyorsun ....... uzayıp gidiyor.
 
Bence hangi işi yaparsan yap önemli olan senin o işi severek yapıp yapmadığındır. Özel sektörün durumu ortada deyip kestirip atmak istemiyorum özel sektörde de güzel işler ve güzel paralar var yeter ki sen işi öğrenmek iste oku araştır hazıra konmak ya da oturduğun yerde klimalı odada para kazanmak isteme. özel sektörde 3 yılını yoksay sıfırdan başla okulda ki bilgilerle uygulamayı bağdaştır. piyasanın oturduğu yerden para kazanan mühendislere elemanlara ihtiyacı yok üretken pozitif düşünebilen alternatif çıkar yol bulabilen gerektiğinde sahada olabilen kişilere ihtiyacı var. tabiki üniversitede de iyi işler yapılabilir ama öncelik senin bunu isteyip istemediğin yani karar tamamen sana bağlı.
 
Herkese Teşekkürler

Peki bu yüksek lisans yapmış yapmakta olan birisi var mı?

Alesten geçen sene 73 puan almıştım.Gelecek alese bir daha girecem.Aynı zamanda ydsye de girecem. Tezli yüksek lisansa başlayınca direk araştırma görevlisi mi oluyorum.Sanırım şu anda araştırma görevlilerinin maaşı çok iyi.
 
Yüksek lisansı,her halükarda yapmanızda yarar var.
 
Herkese Teşekkürler

Peki bu yüksek lisans yapmış yapmakta olan birisi var mı?

Alesten geçen sene 73 puan almıştım.Gelecek alese bir daha girecem.Aynı zamanda ydsye de girecem. Tezli yüksek lisansa başlayınca direk araştırma görevlisi mi oluyorum.Sanırım şu anda araştırma görevlilerinin maaşı çok iyi.
Araştırma görevlisi alımında 2 yol vardır.

Birincisi cari alımlar, yani üniversitelerin (YÖK onayıyla) kendi açtıkları kadrolardır. 50/d kadrosu diye de geçer. Kadrolar https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/ açıklanır. Genelde 70 ALES ve 50 YDS asgari puan şartları vardır ama başvuranlar yüksek puanlı ise sıralamaya girmeniz zor olabilir. Bazı üniversitelerde (İTÜ, Boğaziçi, Hacettepe) daha yüksek puan şartları olabilir. Başvurular ilgili üniversitenin personel başkanlığına yapılır. Başvurular sonunda adaylar ALES ve YDS puanlarının ortalamasına (ağırlıkları genelde %60-%40 olur ama üniversitelere göre değişebilir) göre sıralanır. Açıklanan kadro sayısının 4 katı kadar aday bilim sınavına çağırılır. Bilim sınavı, Genel Not Ortalaması ve ALES puanının ağırlıklı ortalaması sonucu yapılan sıralamada kadro sayısı kadar aday alınır.

İkincisi ise ÖYP, yani YÖK'ün öğretim üyesi yetiştirmek amacıya merkezi yerleştirme ile alım yaptığı kadrolardır. Yılda 2 kez (aralık-ocak ve haziran-temmuz aylarında) alım yapılır. http://www.yok.gov.tr/web/oyp buradan gerekli şartları öğrenebilirsiniz. ÖYP başvurusu için YDS şartı yoktur ama en geç iki yıl içinde YDS'den 65 puan almak zorundasınız. Atamanız yapıldığında YDS puanınız 65 altında ise 6 ay ingilizce kursuna gönderilmektesiniz. Açılan kadrolardaki özel şartları çok iyi okumalısınız. Gerekli şartları sağlamadığınız kadrolara yerleşseniz bile atamanız yapılmaz. Ayrıca yerleştirildiğiniz kadroya başvurup memuriyetinizi almadığınız takdirde (kadroyu yakarsanız) ya da görev süreniz bitmeden istifa ederseniz 3 yıl boyunca ÖYP başvurusu yapamazsınız.
 
atafırat çok teşekkürler.

Yorum yapan herkese teşekkürler.Önümüzdeki ales ve yds sınavlarına gireceğim umarım iyi sonuçlar alırım.

Herkese iyi çalışmalar
 
İyi akşamlar

peki askerlik durumu için ne önerirsiniz.Önce askerliği yapıp sonra yüksek lisans daha mı mantıklı
 
merhabalar arkadaşlar.elektrik bölümü için öğretim görevliliğine başvurdum.yazılı sınavda ne sorarlar bilgisi olan elinde kaynak döküman bilgi olan varsa paylaşabilir mi? şimdiden teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
130,051
Mesajlar
932,543
Kullanıcılar
453,029
Son üye
efe26

Yeni konular

Geri
Üst