Piyasada sahte elektronik balast var mı?

Screenshot_2025-09-28-11-18-21-408_com.android.chrome-edit.webp
Merhaba, ilgilendiğiniz balast bu sitede biraz daha ucuz. Tabi kargo durumlarini değerlendirmek gerekiyor. Philips, Ledvance, Osram gibi markaların sahte balastlari olduğunu hiç duymadım. Floresan için yatırım yapmak pek uygun değildir. Çünkü gün geçtikçe ampul bile bulmak imkansız olacaktır. LED aydınlatma urunlerinden kaliteli lamba ve kaliteli sürücü tercih ettiğinizde ömrü floresan dan çok daha fazla olacaktır.

Ekli dosyayı görüntüle 118587
Merhaba, ilgilendiğiniz balast bu sitede biraz daha ucuz. Tabi kargo durumlarini değerlendirmek gerekiyor. Philips, Ledvance, Osram gibi markaların sahte balastlari olduğunu hiç duymadım. Floresan için yatırım yapmak pek uygun değildir. Çünkü gün geçtikçe ampul bile bulmak imkansız olacaktır. LED aydınlatma urunlerinden kaliteli lamba ve kaliteli sürücü tercih ettiğinizde ömrü floresan dan çok daha fazla olacaktır.
Philips led de 1 yıl dayanıyor. Hem philips kaliteli. Bizim evde floresan lambalar vardı 10 yıl dayandı. Size biraz garip gelecek ama ben floresanlara yatırım yapıyorum. Led lambaları söküp floresan lamba takıyorum.

Arzı olmayan bir ürün. Kimse bunun sahtesini yapmak için uğraşmaz. Bir zaman sonra artık floresanları da balastları da bulamayacaksınız zaten. Floresanı çok seviyorsanız şimdiden yedekleyin.Ledler 1 yıl gitseydi bizim işimiz gücümüz armatür değişmek olurdu çünkü binlercesiyle uğraşıyorum. Kaliteli led armatür öyle kolay kolay bozulmaz.

Fluoresan ampül ve balastı ile uğraşmak yerine aynı ebatta üretilen led ampüllere dönmek daha mantıklı. Çoğunu armatür değiştirmek yerine ona döndük. Tek sıkıntısı diğer ledler gibi tamir olmuyor. Geçen patlak bir ampül tamir edilirmi diye baktım. Kırmadan açmanın imkanı yok. Açsan geriye toplamanın imkanı yok.

Fluoresan ampül ve balastı ile uğraşmak yerine aynı ebatta üretilen led ampüllere dönmek daha mantıklı. Çoğunu armatür değiştirmek yerine ona döndük. Tek sıkıntısı diğer ledler gibi tamir olmuyor. Geçen patlak bir ampül tamir edilirmi diye baktım. Kırmadan açmanın imkanı yok. Açsan geriye toplamanın imkanı yok.
Onlarda da bir standart yok. Kimi üretici faz ve nötr aynı taraftan kimisi fazı bir uçtan nötrü diğer uçtan yapıyor.

Onlarda da bir standart yok. Kimi üretici faz ve nötr aynı taraftan kimisi fazı bir uçtan nötrü diğer uçtan yapıyor.
Doğrudur. Bir seferinde gelen koliden bağlantıların nasıl olduğunu çözemeyip iki lambayı çöp yaptık patlatıp. Tedarikçiyi arayıp sorduk bu zamazingo nasıl bağlanacak diye :)

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,231
Son üye
Dmronr1

Yeni konular

Geri