PLC çıkışına 24v kullanabileceğim kafa motoru

badmad1987

Üye
Katılım
19 Eyl 2010
Mesajlar
3
Puanları
1
S.A. Arkadaşlar sıvı seviye kontrol ile ilgili projem var plc den. PLC nin çıkışında kullanabileceğim 24 voltla çalışan kafa motorları yada su pompası selenoid walf uygun fıyatda bildiğiniz bi site varmı yada sıvı kabından sıvıyı boşaltabileceğim başka yontemler varmı? uygun birşey olması tercihimdir kabın yukseklıgı 45cm 20 30 lt sıvı alıor kabım. yardımlarınız için şimdiden çok teşekkur ederım herkese hayırlı günler.:)
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
sadece otomatik boşaltmamı yapacak sistemin öyleyse plcden bir röle çık suyun temizse elektrik tahrikli bir ventil (kirli ise hava tahrikli kullanman gerekir) vana koy boşalt.seviye derken kastınıda anlamadım
 
PLC çıkışını direk ventil veya motor sürmek için kullanma.
Araya röle koy. Ventil beslemesinide PLC beslemesi haricinde bir besleme ile yap.
 
Tank ın sıvı dolumunda yüzde kaçta oldugunu flşörlü led le gosterıyorum 4 sevıye koydum ssrc-04 ile ölçüyorum bu kısımda sorun yok ama 4. seviyeye geldığınde plc ye bi walf bağlamayı düşünüyorum son seviyede yani kap doldugunda otomatik olarak boşaltmaya geçeçek. ama uygun birşey bulamadım. elimde röle var röle ile motoru süreceğim. sağolun. bu akvaryumlardaki su pompaları tarzı bişide olur ama onların voltajı ne tam bilmiyorum 12 voltsa işime görmez :S tavsiye olarak başka ne kullanabilirimki? uygun olmasını istiyorumda yoksa durduk yerde yine masraf cıkacak :)
 
Seninde söylediğin gibi akvaryum pompası kullan. Onlar 220vAC ile çalışanları vardır. Bunun fazını röleden geçir. PLC ilede röleyi kontrol et. En ucuz bu şekilde halledersin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,815
Mesajlar
920,684
Kullanıcılar
450,906
Son üye
Ümitgüçlü71

Yeni konular

Geri
Üst