Hayır ondan bahsetmiyorum sürücü ile kontrol etmek istiyordum maliyet çok da önemli değil sağlam olsun yeter, pwm ile olan kontrol de ssr sürekli açıp kapanması gerekecek, röle ve rezistansın ömrü kısa olur diye düşündüğüm için analoga yönelmiştimanalog çıkış ile rezistans kontrolüne daha önce karşılaşmadım, plc harici kurmalı analog termostatlar var ki ondan bahsetmiyorsunuz sanırım.
plc ile yapacaksanız K, S, J... termokulp ile sıcaklığı okuyup dijital olarak kontrolü yapabilirsiniz. illa analog olacak diyorsanız plc harici sağlam bir sürücüye ihtiyacınız var.
Aşağıda ENGEL 1500 plastik enjeksiyon mak, resistans konrol devresini ekledim, 96 adet resistansı pid yöntemi ile sürüyor, Ayrıca büyük güçler olmadıktan sonra , digitol çıkışlarla kontrol ediliyor, Hassas kontrol proseslerinde PID sistemini kullanılmaktadır,
Sürekli bu şekilde çalışan cihazların ömrü nedir bilginiz var mı acaba uzun ömürlü bir şey yapmak istiyordum en azından 5 yıl mesela
Hocam 96 adet bir enjeksiyon makinesi için çok değil mi? bende de engel marka var ama eski model, en büyük makinede bile 14 ocak var.Aşağıda ENGEL 1500 plastik enjeksiyon mak, resistans konrol devresini ekledim, 96 adet resistansı pid yöntemi ile sürüyor, Ayrıca büyük güçler olmadıktan sonra , digitol çıkışlarla kontrol ediliyor, Hassas kontrol proseslerinde PID sistemini kullanılmaktadır,