PLC Başlamak istiyorum

FarukEmin

Üye
Katılım
10 Ağu 2015
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
29
PLC yazılıma başlamak istiyorum ve logoda mantığı az da olsa kaptım başlangıç olarak sensör lamba ve servo motorlar çalıştırmayla atılma gayreti içerisindeyim.Sizlerden ricam hocalarım abilerim olarak ban yön göstermeniz şunu al başla şunu deneyerek ilerle vb. gibi.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
once otomatık kumanda ogrenmen gereklı ileri seviyede kendı kendıne kafanda problemler coze bilmelisin hayal gucun genıs olmalı sonra plc icerisindeki set reset counter tımer gıbı olası bır cok komusutun nasıl calıstıgını mantıgını bılmelısın
 
bence önce hangi dilde bir plc yazacaksın buna karar vermen gerekiyor. ladder mı fbd mi cfc mi st mi hangi dil ondan sonra logo da mantığı kaptım demişsin hangi dilde kaptın ek olarak sensör lamba dan servo motor sürmeye geçmek istiyorsun bu atlama biraz zordur bize gerekli doneleri verki bizde sana dğru bir yolda yardımcı olalım.
 
mesela arkadaşa ek olarak şunu ekliyeyim hangi plc dilde plc piyasada daha çok rağbet görüyor?
 
GMTCNT iyidir, basittir, fonksiyoneldir, yerlidir, ekonomiktir ...
 
Sayın @devil190795 in dediği gibi PLC ile programlama yapabilmek için ilk önce otomatik kumanda bilgisine sahip olmak gerekir. Çünkü ikisi de aynı mantık içerisinde, otomatik kumanda ile ilgili belli başlıklı devrelerden başlayabilirsiniz. Örneğin tek butonla motor çalıştırma, mühürleme devresi,zaman rölesi ile motoru çalıştırma ve tabi ki yıldız-üçgen ile çalıştırma :) mantığını anladıktan sonra zaten gerisi çok kolaydır.Aynı PLC dede bunu uygulayacaksınız yalnızca bir kaç teferruat var. Ladder diyagramı ile devre çizmeyi öğreneceksiniz. Hatta mümkün ise ikisini birlikte yapabilirseniz bir yandan otomatik kumanda devre çizimini öğrenip bir yandan da PLC de devre çizin mesela ilk önce tek butonla motor çalıştırma devresini kurduktan sonra aynı şekilde PLC den bu devreyi kurun ve çalıştırın eğer yapabilirseniz bu daha mantıklı ve sizin için daha hızlı bir öğrenme olur :)
 

Forum istatistikleri

Konular
129,089
Mesajlar
923,141
Kullanıcılar
451,387
Son üye
Mudem2000

Yeni konular

Geri
Üst