PLC duylu Ampul

adnan0771

Üye
Katılım
14 Ara 2012
Mesajlar
1
Puanları
1
merhabalar plc duylu ampullerin çok çabuk arızalanmasının sebebi ne olabilir.İş yeri tuvalette kullanıyoruz yeni taktığımız bir ampulun ömrü fazla olmuyor.Yakma işini anahtarla değil sensör ile yaptırıyoruz.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bu tip plc tarzı ampuller daha çok aşırı sıcakla beraber en çok ta sık sık devreye girip çıkmalarından dolayı içlerinde bulunan civa veya argon gazının artık iyonize olamamasından dolayı ömürleri kısa olur.
 
Bu tip ampuller sık sık yanıp sönmeye dayanıklı olmadıklarından sensörlü devrelerde kullanılması pek uygun olmayabilir. Bu nedenle akkor flemanlı ampul kullanmanız daha uygun olacaktır.
 
Evet nemden de kaynaklanabilir. fakat asıl etki sık sık devreye girip çıkmasındandır çünkü yaşamış olduğum bir tecrübe var. bir büyük mağazanın vitrin aydınlatmasını plc ve hareket sensörü ile yapmıştım. sonuç 3 ay sonra plc ampulleri nerdeyse tamamı ya patlamış yada artık flaman kısaımları simsiyah olmuştu. bunu da belirteyim ampullerin tamamın bizim en iyi bildiğimiz markanın ürünleri idi.bu konuda aklınıza uzakdoğu ürünleri kullanılmıştır diye bir şüphe gelmesin.iyi çalışmalar.
 
nemle alakası yok aşırı kontaklamadan oluyor ya normal kullanacak yada ledli kullanacak
 

Forum istatistikleri

Konular
128,944
Mesajlar
921,899
Kullanıcılar
451,124
Son üye
MEK3232

Yeni konular

Geri
Üst