plc için laptop seçimi yardım

Raichu

Üye
Katılım
1 Ağu 2009
Mesajlar
455
Puanları
16
Yaş
36
selam arkadaşlar plc programlama işine yeni başlıyorm bu iş için laptop almak istiyorm acaba sizin önereceğnz model, marka ve değerler nelerdir yardımcı olack arkadaşlara şimdiden teşekkr edrm
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Cift cekirdeklerin eski tipleri (t6400 falan) simdi hem ucuz bu modeller. 2 GB ram olsun. Gerisi pek mühim degil. Seri portlu olan olursa iyi olur ama Türkiyede bulunmuyor pek. İstanbul bilişimin web sitesindeki bir kaç üründe vardı ama ellerinde varmı bilmiyorum.
 
İlk önce eğer siemens gibi bir plc ile çalışacaksanız size güçlü bir makina gerekir. (Tabi program yükler yada yedekleme yaparken kahrolmamanız için) Tercihan XPpro Yada Vista Busines yada Ultimate versiyon işletim sisteminin olmasını tercih etmelisiniz. Bunun haricinde Ram ne kadar büyük olursa o kadar iyi ve tabiki seri portun olması tabiki iyi olur ancak seri port ihtiyacını da Digitus marka USB2.0 dan RS232 çevirici ile sağlıklı bir şekilde elde edebilirsiniz. Ekran çözünürlüğü tercihan 1440*900 olursa çok daha rahat bir çalışma ekranına sahip olabilirsiniz.

Olmaz sa olmazlar haricinde seçecek olduğunuz bilgisayarın gücü maddi durumunuzla doğru orantılı olacaktır.
 
cevaplarınız için teşekkkr ederim umarım bende bigün size yardımcı olurum
 
apaçi arkadaşım , alacağın makinede XP driverları mutlaka olsun PCMCIA veya Express 54mm card slotu olsun. Bu yuvalara paralel portta , seri portta bağlayabilirsin. Bu slotlara genişleme yuvalarıda denir. Direk anakarta bağlanırlar. USB çeviricilerden daha etkin çalışır. İşlemci olarak tavsiyem P7500 C2D ve üzeri olsun burdaki mantık işlemci FSB hızının 1066MHz ön belleğininde 3MB olması. RAM frekansıda önemli 3GB ram 800MHz olsun. Ekran kartı olarak makinende Ati 4000 serisi veya Nvidia 9000 serisi en az olsun. Harddisk 250GB ve üstü tercihim 320GB olması. Klavye sana kalmış ama ben Numpad li bir klavyeyi tercih ederim. Tabiiki bu alım gücüylede alakalı bir iş. Ama bu makine seni otomasyon işinde hiç yarı yolda bırakmaz. Daha bir sürü uygulamayıda kaldırır. Böyle bir makina yı piyasada 1250-1500 TL fiyat aralığında bulabilirsin. 1000 TL lik makinada işini görür ama gelişen teknoloji dünyasında birazda ileriye bakmak lazım.
 
arkadaşlar bilgisayar işinden fazla anlamam. ama hiç kimse minibok önermemiş. plc sahada programlanıyor. paltonuzun cebinde bile taşıyabilirsiniz. fabrikalara, şantiyelere her yere rahatlıkla taşırsınız.

ayrıca, ankarada 3 sene önce beltek plc kursuna gittim, kullandığımız plc sıemens s7 200 ve p3 işlemcili hurdalarla kursu tamamladık.

tabikide alacak arkadaş genel kullanım için alacaksa, bir sefer para verip düzgün bir cihaz alırsa daha iyi olur.
 
Arkadaşlar kısa bir süre once bende bu iş için yeni laptop aldım gayet memnunum üzerinde COM port da var hiç bir sorun yaşamıyorum Laptop ile beraber Vista Busines geliyor ama içerisinde XPpro CD de var lisans sorunu yok

HP6735B FU308EA serisi mutlaka inceleyin
 
Arkadaşlar SR2 USB01 kablo aldım fakat bir türlü pcden modüle veri aktaramıyorum. bu konda yardım edebilirmisiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,017
Mesajlar
922,551
Kullanıcılar
451,261
Son üye
cem.dogru

Yeni konular

Geri
Üst