PLC ile üretim takibi yardım

TKAY

Üye
arkadaşlar şöyle bir çalışma yapmak istiyorum.

fabrikadaki bütün makinalarda Siemens marka plc var.
bu plclerden sinyal alıp hangi makinanın çalışıp hangisinin çalışmadığını takip etmek istiyorum.
25 adet makinanın çalışıyor sinyalini s71200 girişine aktardım.

soru
s71200 cat5 ile fabrikanın server sistemine bağlı ve ben s71200 içindeki makinaların çalışıp çalışmadığına nasıl ulaşabilirim

s1200 deki webserverı aktif yapıp plc ye bağlanabilir istediğiniz tagları monitor edebilirsiniz.

s1200 deki webserverı aktif yapıp plc ye bağlanabilir istediğiniz tagları monitor edebilirsiniz.

peki bu 25 makinanın çalıştı veya durdu bilgisini exele nasıl aktarabilirim. yani plc içindeki bir datayı tiaportal dışına nasıl aktarırım. bunu yapmadaki amacım bu verileri kullanarak hangi makinanın ne kadar zaman çalıştığını veya durduğunu kaydedip daha sonra haftalık verimlilik raporu hazırlayacağım.

bana lazım olan sadece tiaportala gelen datayı dışarıya aktarmak. geri kalan zaman işlemlerini başka bir program ile ayarlayacağım.

op Panel (HMI) kullanarak yapabilirsin.
Ben Delta DOP-B kullanarak bazı değerleri flaş belleğe CVS dosyası olarak kaydetmiştim.

2009'da 17 Siemens S5 plc den oluşan bir hattın tamamının makina Run-stop ve neden stop bilgilerini S7 plc'ye aktarıp Wincc üzerinden ofisten takip eden yazılımı ve donanımı yapmıştım.Real-time run-stop bilgileri Wincc tarafından excell dosyası olarak üretiliyordu.Tiaportal ile otomatik excell aktarımı varmı bilmiyorum ama dediğim gibi Wincc ile oluyor,ve server üzerinden bu datalara erişimi mümkün.

2009'da 17 Siemens S5 plc den oluşan bir hattın tamamının makina Run-stop ve neden stop bilgilerini S7 plc'ye aktarıp Wincc üzerinden ofisten takip eden yazılımı ve donanımı yapmıştım.Real-time run-stop bilgileri Wincc tarafından excell dosyası olarak üretiliyordu.Tiaportal ile otomatik excell aktarımı varmı bilmiyorum ama dediğim gibi Wincc ile oluyor,ve server üzerinden bu datalara erişimi mümkün.

peki tek sinyal kablosuyla "neden stop" bilgisini nasıl gönderdiniz. buradaki teknisyenler makianın çalıştı sinyali için bir röle ile 24volt sinyal göndermişler. 24v varsa makina çalışıyor, 24v yoksa makina çalışmıyor.

bu arada tiaportal içinde wincc mevcut buradan exele çıkış için nasıl bir ayar yapmalıyım

Forum istatistikleri

Konular
129,836
Kullanıcılar
452,664
Son üye
Kilowhat

Yeni konular

Geri