PLC ile motor kontrolü

Katılım
30 Eyl 2013
Mesajlar
53
Puanları
1
Merhabalar almış olduğum redüktörlü motorları PLC üzerinden kontrol edeceğim ve bunun için L298 sürücü devresini kullandım ve şuan manuel olarak kontrol edebiliyorum fakat şimdi inputlarımı S7-200 PLC nin çıkışından direk alsam çalışır mı yoksa röle yada başka bir şey kullanmam gerekir mi?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Sistemi kim kontrol edecek yetersiz bir soru senmi bilgsayarmi plc kendisini rolelermi

Sent from my Discovery using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 
tam olarak sistemi anlatsan belki yardımcı olabiliriz.Röle gerek de olabilir olmayabilir de.
 
butonlar yardımıyla inputu 1 yaptıktan sonra sistem otomatik olarak kendisi devreye girecek ve timerlar yardımıyla motorları belirli sürelerde ileri ve geri sürecek. Yani girişi 1 yaptıktan sonraki kısımdan sonra biz daha karışmayacağız sistem gerekli herşeyi kodlarda belirtildiği gibi yapacak
 
L298 in input 1-2 uçlarına 2.2k lık direnç bağla çünkü nu girişler 5v. içindir PLC den çıkan gerilim 24v. olmaktadır.
kısaca çn direnç bağlaman gerek ayrıca bu entegreye girişler için 5v. besleme ve motor gücü içinde motorlar kaç volt ise o gerilimi girmen gerek entegre pin numaralarını hatırlamıyorum kullanma klavuzundaki bağlantı resimlerini incelemen gerek.
 
benım plc den surucu devresıne role baglantısı yapmam gerekıyor fakat rolenın NO bacagını surucunun ınputuna baglayacagım NC bacagını ne yapacağım?Ayrıca röleden çıktıktan sonrada yıne 24 voltu 12 volta düşüren bir devre tasarlamam gerekecek çünkü motorlar 12 volt ile çalışıyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,854
Mesajlar
921,020
Kullanıcılar
450,960
Son üye
eyaraef

Yeni konular

Geri
Üst