plc ile sensörün kontrolü

fullblack

Üye
Katılım
21 Şub 2009
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
44
şöyle bir sorum olcak
mitsubishi plc de

yağlama bölümünde bulunan sensör, yağlama yapıldığına dair otomatik olarak ileri ve geri hareket eden bir mili görerek yağlamanın çalıştığını sorun olmadığını gösteriyor..ben plc de 5 dakika içinde diyelimki 5 defa milin gelip gittiğini tespitini nasıl yapcam.yani 5 dakika içerisinde mil 2 defa gelip gidiyorsa bana arıza var uyarısı verip sistemi durduracak eğer 5 dakika içerisinde mil 5 defa gidip gelmişse arıza yok deyip sistem çalışmaya devam etcek.sayaçla kontrol edilebilirmi. örneğin mil 5 dakika içerisinde 5 defa gelip gitti ve sayacı 5 değerine çıkardı.sayçtaki 5 değerini nasıl kontrol ettirecem
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
bunu yapmak oldukca bsit aslında 1 timer ve 1 counter kullanacaksın timer 5 dk olucak counter cıkısındaki degeride data bloka yada memorye yazıp oradan timer bittiginde 5 e esitmi yada büyükmü diye kontrol edeceksin esitse yada büyükse timer reset olup devam edecek 5 den kücükse arıza biti olusturup onu set edeceksin. eger yapamazsan ladder olarak hazıryıp koyabilrim.
 
leader diyagramından anlamıyorum.windows ortamında mitsubishinin alvls programıyla program yazıyorum
sayende hallettim
teşekür ettim dostum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,964
Mesajlar
922,124
Kullanıcılar
451,157
Son üye
AZK01

Yeni konular

Geri
Üst