hellboy
Üye
merhabalar ben 2 yıllık end. otomasyon bölümünde okuyorum bir ödevim var ama ben bilgi sahipi değilim plc ile step motor kontrolu yapmamız isteniyor ama daha önce hiç step motor kontrolu yapmadım neler yapmam gerektiği hakkında ve nerden başlamam gerektiği hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var hangi komutları kullnamam gerektiği hakkında bilgi verirseniz sevinirim. plc miz fatek yada sıemens logo olabilir.
bizden isteneni kısaca özetliyim :
x ve y eksenlerimiz var start butonuna basınca motorumuz 300 adım x ekseninde gidecek.
300 adım sonra y ekseninde gidecek 300 adım tamamlandımı motor duracak ve motorun taşdıgı pnömatik kol parçayı alıcak
parçayı aldıktan sonrada step motorumuz 300 adım y ekseninde geri gelecek
300 adım y ekseninden geldikten sonra 300 adımda x ekseninde geri gelicek referans noktasına geldmi motorumuz pnömatik kol agzındaki parçayı bırakacak.
sadece hangi komutları nasıl kullanmam gerektiği hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim yardımcı olan fikirlerini paylaşan herkese şimdiden tşk ederim...
bizden isteneni kısaca özetliyim :
x ve y eksenlerimiz var start butonuna basınca motorumuz 300 adım x ekseninde gidecek.
300 adım sonra y ekseninde gidecek 300 adım tamamlandımı motor duracak ve motorun taşdıgı pnömatik kol parçayı alıcak
parçayı aldıktan sonrada step motorumuz 300 adım y ekseninde geri gelecek
300 adım y ekseninden geldikten sonra 300 adımda x ekseninde geri gelicek referans noktasına geldmi motorumuz pnömatik kol agzındaki parçayı bırakacak.
sadece hangi komutları nasıl kullanmam gerektiği hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim yardımcı olan fikirlerini paylaşan herkese şimdiden tşk ederim...