Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
15yıl Elektrik teksinyenliği yaptım daha sonra gelişmek adına mekatronik mühendisliği okumya başladım. şuanda 3. sınıfa geçtim heralde. kumanda sistemlerinde dijital elektronikte iyiyim plc konusunda gelişmek adına. kullanma klavuzu için link veya kitap ismi alabilirmiyim.
plc merkezi yada yavuz eminoğlu hocanın kitapları ile başlayabilirsiniz yada markaların kendi dökümanları ve programların help dosyalarını inceleyebilirsiniz.forumda da baya bi döküman var sabit konular içinde.
başarılar
merhaba arkadaşlar. Bitirme projesi olarak Siemens s7 200 ile renk ayırıcı bant sistemi yapmam gerekiyor. Nerden ve nasıl başlayacağıma dair bir fikrim yok. Bana yardım edebilir misiniz acaba?
Neden s7 200 baska plc kullanin. Teorik olarak cok basit yapmaniz gereken sey. 24 volt dc reduktorlu bir motor bulun zimpara bantlari var hirdavatcilarda onu kasnaga takin alin size konveyor bant. Renk sensorlerini takin tamam