PLC Konusunda Yeniyim Ayrıntılı Bilgi Arıyorum

Akyele hocam ileri geri bi motoru çalıştırıyor sanırım sadece.
sıcaklık,kg falan ölçmek için "müdürleme" yapmak lazım gelir yani
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
destek isteyen arkadaşın kafası çok karışacak.
bence plc'den önce;
kontrol mantığını öğrenmesi gerekli.
bunun içinde "otomatik kontrol" ile ilgili döküman okumalı
 
Birkaç arkadaş önce otomatik kumanda öğrenmelisin ve ders eğitim notları okumalı diye yazmışlar ama acaba arkadaşın elektrik ve elektronik bilgi seviyesi önemli değil mi?Yani demek istediğim işin en temelinden başlanması daha uygun olmaz mı?
 
kesinlikle sahadaki enstürmanları iyi ogrenmek,kaç amperle kaç volt ile çalışıyor bilmek gerekir.
PLC bi geçiştir bana kalırsa...bir kontaktor kullanırsın panonun içinde.ister bir sürü kablo kullan istersen plc mantıgıyla yap...ama hangisi daha verimli olur hangisi daha hesaplı olur.işin bir de bu boyutu var.
kumandayı biliyorsan yani bir kumanda devresi çizebiliyorsan,tasarlayabiliyorsan plc ile program yazman çok kolay olur...bir iki fonksiyon bilmen, arıza durumunda plc'nin neden stopa geçtigini bilmen,hardware kısmını iyi yapman vb..işin aslı sadece mantık yurutebiliyorsan bence en önemlisi bu.
 
4-5 hareket sensörü plc ye bağlanıp ordan pc ye aktarımı yapılacak bu konuda ne yazık ki bi bilgim yok nasıl yapabilirim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,951
Mesajlar
922,008
Kullanıcılar
451,140
Son üye
03hsyn

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst