PLC Kursu ve Başlangıç için Tavsiyeler

tolgaozp

Üye
Öncelikle herkese merhaba,

Arkadaşlar Elektrik Elektronik Mühendisliğinden yeni mezunum.PLC kursuna gitmek istiyorum fakat nereden başlayacağımı bilmiyorum.Tavsiye edeceğiniz bir kurs var mı.Birde s7 300-400 galiba en çok tercih edilen sistemler.Sizce hangi seviyede hangi türde bir kursa gitmeliyim?

bulunduğun yerde otomasyon panoları ve makinaları üretimi yapan yerler varsa o tip yerlerde işe başlayıp plcnin mantığını daha iyi kavrayabilirsin.. PLC sadece programlanmayla bitmiyor çevre malzemeleri; faz sıra rolesi, inverter, kotaktor (DC, AC) plc modulleri vb. malzemeleri tanımak okulda görüldüğü gibi bitmiyor.. kursta sadece programı yaz hepsi bu..
kursa temel seviyeden başladığınızda ileri seviyeye geçmek zor olmaz plc tipi olarak her zaman üst versiyonu öğrenmek avantajlıdır..
iyi çalışmalar..

PLC Merkezi adlı bir firma kurs düzenlemektedir. siteye girdiğinizde eğitim zamanlarını bulabilirsiniz. eminim çok faydalı olacaktır.

Arkadaşlar bende sizin gibi bu plc kursu meselesini çok araştırdım.Öncelikle ücretsiz bir kaç kursa gittim.Faydası fazla olmadı.İşe girmem lazımdı tavsiye üzerine E-pronet Plc Eğitim firması var oraya gittim fiyafıda ricam üzerine çok uygun yaptılar.Türkiyenin heryerindede eğitimleri var.İsterseniz www.e-pronet.com sitesinden inceleyebilirsiniz.
Birebir eğitim veriyorlar sınıf ortamı değil yani o yüzden çabuk kavrıyorsunuz ben memnun kaldım umarım sizde kalırsınız..

Forum istatistikleri

Konular
130,297
Kullanıcılar
453,552
Son üye
ses

Yeni konular

Geri