plc OB bloklarının çağrılması

yavuzz

Üye
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
483
Puanları
1
daha öncede bahsettiğim gibi plc konusunda oldukça yeniyim aklıma bir soru takıldı oluşturduğum bloklar arasında kesme yapmak istiyorum OB10 bloğunu nasıl aktif edebilirim?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
simatic manager i açtığında blocks lardayken sağ tık yaptıktan sonra çıkan menüden.insert new object ten organizasyon block seç ve ob10 diye isimlendir
 
ob10 olarak isimlendirdiğim bloğu herhangi bir şekilde hardware sayfasında seçmek zorundamıyım?yoksa dediğiniz gibi tüm bloklarda bu yöntem kullanılabilir mi?
 
her ob bloğunun ayrı bir görevi vardır. Kullanmak istediğin bloğa göre hardware config. bölümünde bazı ayarlamalar yapman gerekebilir. örneğin ob35 bloğu zamana bağlı bir interupt üretir ve interupt zamanını hardware config. den ayarlarsın.
 
cevaplar için çok teşekkür ederim ob10 bloğunu dediğiniz gibi yeni bir blok oluşturarak isimlendirdim içine sadece çalışmasını görebileceğim bir program atadım hardware menüsünde gün saat ve aktif ayarlarını yaptım fakat neden çalışmadı yada çalışması için ne gerekir bir türlü bulmadım?acaba ob10 bloğu saate bağlı değilmi yada bu bloğu aktif etmek için farklı bir yolmu izlemem gerekecek?
 
bloğu aktif etmene gerek yok zaten ob10 u plc ye yüklediğin zaman blok aktif olur. Eğer plc nin tarih ve saatini ayarlamadıysan istediğin tarih va saat aralığında çalıştıramazsın.
 
çok teşekkür ederim sayenizde saat ayarlamıyda öğrendim fakat yaptığım programda tahminim bir sıra karışıklılığı var normal program çalışıyor saat gelince ob10 bloğuna geçiş yapmıyor yada ben anlış blok türü kullanıyorum
 
yardımlarınız için tekaradan teşekkür etmek istiyorum resimlerini ekliyorum (bu arada siteye ilk resim yüklemesi yapıyorum hatalıysam şimdiden özür dilerim) uğraştım bir türlü olmadı yani ob10 bloğu vakti geldiğinde içindeki programı bir türlü aktifleştirmiyor acaba farklı bir kesme türü kullanmam gerekir mi? :confused:
 
time day interupt blokları ayarlardığındığın tarihte sadece bir cycle lık süre için aktif olur. Yani ob1 gibi sürekli o bloğu taramaz. Yani senin verdiğin örneğe göre konuşacak olursak 08/04/2009 tarihinden itibaren her gün saat 13:50 de ob10 nun içeriği bir cycle aktif olur.
ob10 nun içerisine:
S m0.0
yazarsan ayarladığın tarihte m0.0 ın setlendiğini görebilirsin.
 
sayın yavuzz tam olarak anlayamadım ne yapmak istediğinizi resimlere baktım da siz heralde blokları tanımıyorsunuz site içinde arama yaparsanız mutlaka size faydalı açıklamalı döküman bulursunuz ( ben buradan öğrendim ) ve size tavsiyem help kullanın :)
 

Forum istatistikleri

Konular
129,272
Mesajlar
924,878
Kullanıcılar
451,687
Son üye
emrekakrakurt

Yeni konular

Geri
Üst