Selam arkadaşlar benim plc programlama sürecimde önce müşteriye işin ciddiyetini anlatmakla başlar genelde bu ilk plc uygulanacak makinalar içindir.müşteriden fonksiyon akış şeması isterim (senaryo diyelim) bu bir iki görüşmeyi içerir .Müşteri ilave yapılacak işlem lerin verilen tekliften farklı olacağını kavrar istenilenler ve gerçekleştirilecekler kağıda dökülür ve imzalanır .
Sonra büyük işlerde tekliften önce makina yada sistemin ön araştırması yapılmış fotoğrafları bilgisayarımıza aktarılmıştır.Bu dökümanlara bakılarak sistemin basitçe input ve output yerleri işaretlenir ve çevrim akış şeması
satır satır yazıya dökülür artık input ve output isimlendirme zamanı gelmiştir .bu isim sırası benim mantığımda
çevrim şemasındaki sıralamaya uyar buarada makinanın yada sistemin
Elektrik yerleşim planı yapılır ve müşteriye sistem teyid ettirilir.Ama herzaman aklımızdaki soru işaretlerine opsiyonlar bırakılır, zor kablo çekilecek
yerlere 1-2 fazla bırakmak gibi
Bizi zorlayacak program denemeleri önceden yapılır ,yada danışılır .işin tesisat kısmı bitmişse plc uygulanacak yere gidilir .luzumunda portatif masa sandalye yer gürültülüyse kulak tıkacıda götürülüp adım adım program yapılır.daha önce hazırladığımız programcıklar da ı/o isimleri değiştirerek ilave edilir .simüle edip önce denenir program sonra makinadaki plc yüklenir bilmem kaçdefa rötuş yapılıp silindindikten sonra makina ters çalışabileceği düşünülüp bunlar engellendikten sonra makina adım adım inputlar devreye sokularak çalıştılır
son yazılan programa son yazılır birdefa 8. son yazdığımı hatırlıyorum .kolaygelsin arkadaşlar