PLC Proje

Şeması Nasıl bunun

Şemasını gönderebilirmisin.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
i0.0 start butonu: starta basıldığında sistem çalışacak
i0.1 stop butonu: stopa basıldığında sistem duracak
i0.2 alt sensör: alt sensör 1 bilgisi gönderdiğinde q0.0 çıkışı aktif olacak ve selenoid valf pozisyon değiştirerek sıvı akışı sağlanacak.
i0.3 üst sensör: üst sensör 1 bilgisi gönderdiğinde q0.0 çıkışı pasif olacak yani resetlenecek ve valf eski konumuna dönecek.

Selenoid valf tek sinyal uyartımlı yani tek bobin uyartımlı seçilmiştir.

Fakat burda tartışılması gereken iki nokta var. Birincisi sensörlerle alakalı. Tek bir ultrasonik seviye sensörüyle bu işlemi yapabilirsin. Tartışılması gereken diğer nokta bu gibi basit işlerde sensör yerine elektrot kullanılması. Deponun kenarından elektrot çubukları sokulup seviye kontrolü yapılmak istendiğinde suyun iletkenliğinden sulayı su elektrolize uğrar ve yapısı bozulur. Eğer bu su içilecekse insan sağlığını tehlikeye atar.

Tartışılması gereken diğer durum ise selenoid valf suyu yukarıdan boşaltacağı için depodaki su seviyesinde dalgalanmalar olur. Bundan dolayı sensörler özellikle çok büyük depolarda sağlıklı bilgi vermezler. Bu yüzden ilk başta dediğim gibi analog sensör ile seviye ölçümü yapılmalı ve histerisiz bir şekilde çıkışlar aktif/deaktif edilmelidir.


İyi çalışmalar.
 
Arkadaşlar Teşekkür Ederim yardımlarınız için FAKAT (xismet) kardeşim göndermiş olduğun hızlı resim de network 5 ve network 6 da olması gerekenler [mikser Q0.2 ve V2=Q0.1 olması gerekiyormuş, yardım edersen sevinirim]
 
benim basit bir plc projesi yapmam lazım bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,850
Mesajlar
920,996
Kullanıcılar
450,957
Son üye
UMUT0101

Yeni konular

Geri
Üst