evet aynen sana katılıyorum. konuları tekrarlamak çok onemli her çalıştıgında kendine birşeyler kattığını anlıyorsun. işyerinden logo cihazını aldım. yaklasık bir aydır cihaz bende. logoya baslamadan once sıfırdım ama şimdi logo uzerinde yapamayacagım kumanda sorusu yok diyebilirim. logoyla az işim kaldı işim bittikten sonra s7200 e el atacagım konu ile ilğili cevap yazan ve yardımcı olmaya çalışan arkadaslara teşekur ederim.en kısa zamanda onlardan bilgi almak için rahatsız edeceğim. logo bana ait olmadıgı için ve sınırlı gun içinde bende kalacagı için sadece logoyla ilgileniyorum. ama s7200 ve300 de ileri seviyeye gelmek her zaman hayalim oldu.slm makcarty deneyimimi seninle paylaşmak isterim belki sanada yol gösterir.ben kayseride bi kursa gittim zaten kayseride bunun kursunu veren bi yer var.Hocası çok iii biliyo fakat kurs saati içerisinde öğretebilecekleri sınırlıydı.Yani plc anlatıp uygulamaya geçene kadar kursun yarısından çoğu gitti 3-5 de uygulama yaptık.Kurs bittikten sonra bakmayanlar unuttu zaten.Ama ben devam ettim.Kitaplar aldım.Yaklaşık 6 aydırda her boş vaktimde çalışıyorum plc simulatör ile.İlk durumuma göre baya bi ilerledim.Şimdide bir plc alıp kendi eğitim setimi yapcam.Bitirme ödevinide plc den yapmayı düşünüyorum.
Benim tavsiyem kötü de olsa bi kursa git ve daha sonra mantığını anladıktan sonrada kendin devamlı çalış.Seneye bu zmanlar forumdaki bütün plc sorunlarını çözüyo olursun.
kendi öğrencilerime yardımcı olması için hazırladığım videolar, yardımcı olabilir. Ayrıca msn üzerinden canlı uygulama örneği denememiz olmuştu. Şu anda bu konu ile çalışıyoruz. AB nin internet üzerinden ders verilmesi önem verdiği konulardan biri. Kolay gelsin.
(Videolar exe formatındadır her hangi bir yazılıma ihtiyaç yoktur)
S7-200 uygulama videoları
Volkan ÖZURUL
Elk.Elkn.Tek.Öğrt.
Demirtaşpaşa EML/Bursa