elektrikçicüneyt
Profesyonel Üye
Size tavsiyem madem şuan bu kararı verdiniz çok doğru bir karar ama bu işi sahada çalışmadan kitapla defterle öğrenemezsiniz bazen öyle arızalar olur ki hiç bir kitapta çıkmaz hiç bir mantığa sığmaz insana kafayı yedirtir bunlarla uğraşa uğraşa sistemleri devreleri aldıkça tecrübeniz ve bilginiz artacaktır şunu sakın düşünmeyin:Ben üniversite mezunuyum ben bu maaşa mı layık mıyım demeyin işi öğrenmek için gerekirse asgari ücretle çalışın kendinizi geliştirin sizin amacınız meslek öğrenmek olsun şunu da söyleyeyim Türkiye deki Robot firmaları genelde uluslararası firmalar mühendise asgari ücret vermezler çok yüksek olmasa da asgari ücretten mutlaka yüksek maaş alırsınız oturduğunuz yer nerede bilmiyorum ama Robot firmaları İstanbul Anadolu yakasında dır Cnc firmaları İstanbul avrupa yakasında genellikle Bayrampaşa da dır yaz aylarında bu firmaları birebir dolaşın staj ve çalışmak için iş bavurusu yapın müdürleri ve insan kaynaklarıyla iletişime geçin mutlaka bu sektör üzerine iş bulursunuz Türkiye de robot sektörünün önü açıktır ve çok eksik var robotu satmak hiçbir firmaya para kazandırmaz robotları devreye almak para bkazandırır siz bir robot satsanız kazanacığınız para 1000-2000 euro dur ama o robotu çalıştırmak için fikstür gerekir robot 30 bin euro olsun bir fikstür 100-150 bin euroya kadar çıkabilir bir tek robotun ufak bir fikstürle devreye alınması bile 10-15 bin euro ya mal olurürkiye'de gerçekten maaş ne olursa olsun o kadar hızlı zam geliyor ki bir önceki ay alabildiklerin bir sonraki ay %20 civarında daha az olmuş oluyor. Ek bir tavsiyeniz var mıdır?
Yani robotu devreye balmak programlamak ve plc ile haberleştirip çalıştırmak asıl para kazandıracak işlerdir kendinizi bu konuda geliştirin bunun içinde Robot firmalarını tek tek dolaşıp bu sektörde iş aradığınızı söyleyin