PLC ve kumanda sistemi ne ups bağlama hk.

akar61

Üye
Katılım
6 Haz 2009
Mesajlar
69
Puanları
1
Yaş
37
Merhaba arkadaşlar fabrikamızı besleyen OG hattında çeşitli nedenlerden dolayı elk kesintileri oluyor.yaklaşık 10 adet italyan yapımı makinalarımızın plc sistemlerinde elektrik kesintilerinden dolayı sıkıntı yaşıyoruz.makinalarımız tamamen pnömatik ve hidrolik sistemle çalışan makinalar.kendimce bir çözüm buldum kumanda panolarının içindeki 380volt giriş 24volt 20Amp çıkışlı olan güç kaynaklarına UPS bağlasam siszce çözüm olmuş olur mu? yada ne yapmam gerekiyor yardımlarınızı bekliyorum.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
bence makine ureticileri ne danis elektrik kesilmesi ile ilgili prosedurleri devre disi etmis olursun bir de elektrik baglantisinda faz cakismasina sebep olabilirsin bu konuda dikkatli olmalisin bir de sistemin kart ve picle de kontrol edilenbolgeleri olabilir

Mutlaka makine ureticileri ile baglantiya gec derim
 
bizde siemens in plc sini ups ile besliyoruz. kısa süreli elektrik kesintilerinden etkilenmesin die.
Bir sorun olmuyor. ancak 3 faz ile çalışan motorlar var ise bunalrın faz koruma röleleri devreye girecektir. plc de bunu hata olarak algılayıp işlemi durdurabilir. veya bunun gibi elektrik kesintilerinden etkilenip plc ye sinyal yollayacak çevresel aksamları hesaba kat.
Onun haricinde plc nin beslemesi eğer bir power suplie dan geliyorsa onu ups üzerinden besle. hepsi bu. bi şey olacağını sanmıyorum. elektrik konusundan hakimsen olaya sorun olmadan halledersin.
 
Merhaba

PLC'nin beslemesini UPS'ten alabilirsin.
Burada esas sorun enerji geldikten sonra sistem hangi konumdan devam edecek. Bunun çözülmesi lazım. Enerji tekrar geldiğinde makina kaldığı yerden işine devam edecek ise istenmeyen durumlar oluşmabilir. O yüzden sistemin çalışmasının iyi bir şekilde analiz edilmesi gerekir.
Yada programla çalışılıp enerji kesildiğinde sistemin durduruluması için bir input ayarlanabilir.
 
Sn. Akar61 öncelikle arkadaşların sözünü ettiği elektrik gelmesi durumunda makinanın yapacağı hareket çok önemli...
Ayrıca UPS ler iyi birer harmonik üreticilerdir. Makinalarınızda muhtemelen Encoder vardır veya analog giriş, bu girişler UPS lerin üreteceği harmoniklerden olumsuz etkilenebilirler...
 
valla plc ile çalışan 9 adet makinayı ups üzerinden besliyorum.şu ana kadar sorun yaşamadım.bilakis ups yokken çok sorun yaşıyordum.çok şükür şimdi taş gibi maşalallah:)
ups tescom dan aldık bu arada...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,986
Mesajlar
922,308
Kullanıcılar
451,189
Son üye
Mustafa 366145

Yeni konular

Geri
Üst