Plc ye sensör bağlantısı

erdemxflx

Üye
Plc ye sensör bağlayacağım bırakacağım resim üstüne çizerek anlatabilecek biri vardır umarım. Hatırladığım kadarıyla Q çıkışından bağlantı oluyordu. 24 0 volt ile.

Sensör çıkışa değil girişe bağlanır...

üç kablolu 24vdc bir sensör almanız lazım, optikler biraz daha pahalı oluyor.
beslemeyi işaretli bölgeden alıp, iki nolu kabloyuda l0.0 bağlarsanız sinyal alırsınız.

Ekli dosyalar

• IMG_20241211_112550.webp
    178.4 KB · Görüntüleme: 4
Sensörün nereye bağlanacağını bilmeyen biri için PWM kontrol bayağı ileri seviye oluyor.
Eğer projeyi hocan vermişse önce PLC'yi tanıtsın bir zahmet. Yok kendin seçmişsen bu iş böyle öğrenilmez.

SENSÖR BAĞLANTISI: Eğer elindeki sensörler PNP ise ve üç kablolu ise Kahverngiye "+" vereceksin, Maviye "-" (eksi), Siyah olanıda projende hangi girişi düşünmüşsen oraya bağlayacaksın ( Örneğin I0.0).. PLC üzerindeki M terminallerine "-" (eksi) vereceksin. Sensörler NPN İse o zaman M terminallerine "+" vereceksin.

Zaten öğretti ama sensör bağlamayı göstermedi sorduğumda eğitimini aldınız diyip geçiştiriyor. Araştırma araştıra öğrendim sensör bağlantısını. Pazartesi plc de deniyeceğim. Anlattığın için sağol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…