Nasıl Baglanacagini gösterebilirmisin?Sensör çıkışa değil girişe bağlanır...
Ayrıca PWM ile hız kontrolü yapılan DC motoru nasıl bağlarım. 24 0 volt bi optik sensör bulamadım bildiğiniz bi uygun fiyatlı sensör varmı?Sensör çıkışa değil girişe bağlanır...
Ayrıca PWM ile hız kontrolü yapılan DC motoru nasıl bağlarım. 24 0 volt bi optik sensör bulamadım bildiğiniz bi uygun fiyatlı sensör varmı?
Otomatik kapı projem konuşma bakabilirmisiniz24 v pnp fotosel alırsanız işinizi görür
Zaten öğretti ama sensör bağlamayı göstermedi sorduğumda eğitimini aldınız diyip geçiştiriyor. Araştırma araştıra öğrendim sensör bağlantısını. Pazartesi plc de deniyeceğim. Anlattığın için sağol.Sensörün nereye bağlanacağını bilmeyen biri için PWM kontrol bayağı ileri seviye oluyor.
Eğer projeyi hocan vermişse önce PLC'yi tanıtsın bir zahmet. Yok kendin seçmişsen bu iş böyle öğrenilmez.
SENSÖR BAĞLANTISI: Eğer elindeki sensörler PNP ise ve üç kablolu ise Kahverngiye "+" vereceksin, Maviye "-" (eksi), Siyah olanıda projende hangi girişi düşünmüşsen oraya bağlayacaksın ( Örneğin I0.0).. PLC üzerindeki M terminallerine "-" (eksi) vereceksin. Sensörler NPN İse o zaman M terminallerine "+" vereceksin.