PLC'ye IP ATAMA SORUN !

sleck

Üye
Katılım
8 Nis 2011
Mesajlar
44
Puanları
1
Yaş
35
Arkadaşlar plcye ıp atamak ıcın edit ethernet node girip browse dediğimde hiçbir donanım göremiyor dogal olarak ıp atayamıyorum aynı ethernet kablosu aynı plc baska bılg denedik gördü sorun nedir acaba?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
PG/PC interface ayarlarına baktın mı?
 
belki de vermiş oldugun ip başka bir donanım için ve ya bilgisayar için önceden atanmış olabilir.Boyle olunca IP adresleri çakışır.Adresi göremez. adresi manuel vermeyi denesen?
 
plc den network kablosunu direk pcye takacaksan cross network kablo kullanmalısın, cross kablo yoksa arada network swich kullanmalısın.
 
ethernet kablosu saglam dırek plcden pcye takıorum ıp de sıkıntı degil cakısmadıgından eminim PG/PC interface ayarlarındada sıkıntı yok sorun nedir anlayamadım.
 
kuvvetle muhtemel senin pc'nin ip adreslemesinde sorun var.bilgisayar ip'sini kontrol et derim
 
Çok teşekkür ederim arkadaslar bir cok yol denedım tekrar kurdum bi işe yaramadı. program ekle kaldırdan modify dedigimde sorun aşıldı. aynı sorunla karsılasan baska arkadasımda bu yolla kurtuldu belki başınıza gelir ugrasmazsınız :D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,999
Mesajlar
922,396
Kullanıcılar
451,209
Son üye
itülüçırak

Yeni konular

Geri
Üst