Plc'ye nc sensör tanıtmak

seti95

Üye
Merhabalar tia portal üzerinden simülasyonda nc bir kontağa basıldığında (yani i0. 0 1 olduğunda) q0. 0 çıkışını aktif edecek bir plc programı yazıyorum. Fakat plc i0. 0 ı no olarak algılıyor bunu nasıl değiştirebilirim. Teşekkürler

NC Sensor gordugunde çikis verecek doğrumu?
I0.0 NC kontak kullanilir,peşine Q0.0 yazilirsa
Sensor gordugunde çikiş 1 olur.Fakat devrenin önüne bir NO anahtar konursa güvenli olacaktir.

NC Sensor gordugunde çikis verecek doğrumu?
I0.0 NC kontak kullanilir,peşine Q0.0 yazilirsa
Sensor gordugunde çikiş 1 olur.Fakat devrenin önüne bir NO anahtar konursa güvenli olacaktir.

ne demek istediğimi anlamadınız. devrenin şemasını biliyorum. tia portalda i0.0 girişini nasıl 1 olarak tanımlayacağım ya da bir projeyi açtığımda hangi girişin hangi değeri verdiğini nereden öğreneceğim?

Girişi tanımlamak diye bir tabir duymadım.giriş başlangıç adreslerini (tanimlayabilirsiniz)değiştirebilirsiniz,giriş degerini vat table den izleyebilirsiniz.değer 0 veya 1 dir.

Simule etmek istediğin program bu mu?

............. I0.0..............................................Q0.0
--------l l-----------------------------( )----

simülasyonda nc bir kontağa basıldığında (yani i0. 0 1 olduğunda) q0. 0 çıkışını aktif edecek
Burada bir hata var.
NC kontağa basılmadığı durumda bağlı olduğu giriş zaten lojik 1'dir.
NC kontağa basıldığı an bağlı olduğu giriş lojik 0 olur. Bunu bir açıklığa kavuşturalım.

Öncelikle; NC kontağa basıldığnda yani bağlı olduğu girişi lojik 0 olduğunda q0.0 aktif olsun istiyorsanz, ladderde kontağı kapalı çizmelisiniz.

Ardından Sim table içerisinde girişe ait tag için bits değerini tikleyin.

Bir ara Acil Durdurma (E-Stop) düğmesinin plc de gösterimi konusu vardı, arkadaş onu okumamış anlaşılan.

Forum istatistikleri

Konular
129,836
Kullanıcılar
452,665
Son üye
Murat açıkel

Yeni konular

Geri