Pnömatik ile toz taşıma

Arkadaşlar merhaba Masaüstü tezgahında pnömatik ile 3 gram kadar sofra tuzu dozajlamak istiyorum. Toz yük hücresi loadcelle akacak 3 grama ulaştığında ise valf ile durdurmayı planlıyorum. 12V DC vakum pompasını kullanmayı düşünüyorum. Pnömatik deneyimim ise daha önce olmadı pnömatik ile tuz taşımak mümkün müdür? Mümkünse neler kullanabilirim? Deneyimli arkadaşlar fikirlerini paylaşabilirse memnun olurum.

Mevcutta işi yapan bir sistem var mı yoksa sıfırdan sen mi yapacaksın?
Dozajlamanın genelinde motor kullanılır. Bu da tartım ve reçetesi için yazılım demektir.
Pnömatik sistemi önermem. nemle oluşacak su; hava basıncındaki değişimlerin stabil olmaması gibi sorunlarla karşılaşırsın.

Kum saati gibi yapılarak loadcell üzerine düşürülebilir,Gramaj tamamlandıgında basınclı hava ile taşınacagı noktaya gönderilebilir diye düşünüyorum.

Bence Arsimet vidasi daha uygun.

Pnomatik tasima uzun mesafeler icin en ideal (ucuz) sistemlerden biri. Hammaddenin uzerindeki nem gibi fiziki parametreleri de dikkate almaniz gerekecek.

Ya prosesin baslangic kisminda tartili bi depoya dokemelisin ya da daha yuksek bi gramajla hat sonu bi depoya tasiyip ardindan tartili bi ikinci depoya dokmelisin.

Bence gramaji hat sonunda ayarlamak sizi bi cok dertten kurtaracaktir.

çalışma saykılı arttıkça metal ve plastik aksamlar da aşınacaktır. uygun malzeme seçimi önemli. havanın itme etkisini kullanmak daha mantıklı olur kanaatindeyim.

Forum istatistikleri

Konular
129,827
Kullanıcılar
452,650
Son üye
HiAxiSeytan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri