Pompa hakkında!!!

sayın ustam basit olarak her 10mSS 1 bar dfeğere denk gelir senin pompalarının basma yüksekliği hm 40 mSS sen bu pompalarla 4 barı zaten geçemezsin
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.

ustam yanlış anlamışsın 40 mSS 132 m3/h
 
ustam yanlış anlamışsın 40 mSS 132 m3/h

uyardığın için teşekkür ederim. ozaman ilk başta şunu deneyelim pompaları tek tek çalıştırp akımlara bir bakalım. ayrca hidroforun çıkışındaki vanayı kısarak basıncı 4 bara yaklaştırıp motor akımlarına bak. emiş borusuna gelince kollektör bağlanan en büyük bor çapından 2 boy büyük yapılmalıdır senin emiş kollektörüne bir bak eğer uygun değilse senin söylediğin olabilir. bizdede farklı bir sorun vardı.. bizdeki sorun pompanın 2 inç. borudan emip 4 inç. boruya basıyordu ve pompalar çok sesli çalışıyordu çıkış boru çapını düzeltince düzeldi.
 
çekilen akımdan pompaların nerdeyse yarım yükte çalıştığı anlaşılıyor.
ya emiş borusu dar,pompa suyu geviyor.(büyük ihtimal)
ya işletme saatte yaklaşık 450-500 t su kullanıyor.pompalar yetersiz geliyor.eğer tüketim miktarı bu değerlerde değil ise ,
pompa emiş borusunu,çıkış tarafındaki boruya eşit yada bir üst çaptaki boruyla değiştiriniz.
 
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
Sn.Sistem45,
işletme çok su çekiyor ama işletmenin çok su çekmesi ve pompaların yetersiz gelmesi motorların tam yükte çalışmasını nasıl engeller?

Sn.seskaljin,

Motorlar tek çalışırken akımlar yine aynı değişmiyor. Diğer dediğinizi hidroforun çıkışını şu aşamada kısmam mümkün değil işletme su çekiyor sürekli ve ihtiyacı olan suyu çekemezse işletme durur.Ayrıca şuanki emiş borusu ve çıkış borusu 100'lük boru.

Sn teker79,

Pompalardan pek anlamadığım için Hm olayını fln bilmiyorum.Elimdeki 3 pompayla 4 bara çıkarmanın bir yolu yok mu?
 
sayın vurucu 05 bu sorun ne zaman başladı acaba. yeni bir problemmi yoksa sistem kurulduğundan beri aynı sorunumu yaşıyorsun. bu tip sistemlerde emiş ve basma kollektörleri aynı olmamalı diye biliyorum. emiş kollektörü daha büyük olmalı. emiş kollektörüne bağlanan borudan 2 boy daha büyük olmalı kollektör.
 

Sn. seskaljin,

Sistemi ustalar kendi kafalarından kurmuşlar.Sistem sürekli böyle çalışıyormuş.Motorların sürekli çalışması ve çektiği akımları görünce tuhaf geldi bana.3pompayıda öyle bağlamışlar emiş ve çıkış boruları eşit. pompalardan biri 15 kW lık.onunda emiş ve çıkış borusu eşit 80'lik. O tam yükte çalışıyor yani 25 A akım çekiyor.

Yeni öğrendiğim bir bilgiye göre pompanın salyangoz çıkışı 80'lik giriş 100'lük,Çıkışa 80'lik flanş bağlanmış o flanşada 100'lük boru bağlanmış.
 
Son düzenleme:
sorununuz bence elektrik motorlarında değil,a)pompa fanları aşırı şekilde aşınmış ,b)motorlar pompalara göre büyük seçilmiş,c)yapılacak iş için yanlış hesap ve yanlış tesisat
 
sorununuz bence elektrik motorlarında değil,a)pompa fanları aşırı şekilde aşınmış ,b)motorlar pompalara göre büyük seçilmiş,c)yapılacak iş için yanlış hesap ve yanlış tesisat

Sn. prestig,

Motorlarda sorun yok zaten ama pompaların etiketinde 22KW yazıyor ve bağlanan motorda 22 KW. Dediğiniz gibi fanlarda aşınmada olabilir. Tesisatla uğraşmadan önce fanlara bi baktırmakta fayda var.Emiş borusu çapını büyütmek ne kadar işe yarar onu merak ediyorum bir de.
 
22 kw motora göre 100 lük boru 4'' e yakın bence fazla bile
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…