pompa motoruNA inverter bağladığımızda akım neden yükseldi?

arkadaşkar su kuyusundaki 45 kw pompa motoru yıldız ücgen bağlıyken 60 amp akım çekiyor.
fakat biz buna 45 kw inverter bağladığımızda ve frekansı 50 hz yaptığımızda çekilen akım 75 amp. çıkıyor. belki bazı parametreleri ayarlayarak bi düzeltme yapabiliriz diye uğraştık ama o da fayda vermedi. atladığımız birşeylermi var acaba.

Soruya Dikkat Edin! Tamamen Mantık Sorusu Yada Alakasız Bi Sorudur! Bir Dalgıç Motoru Var 45 kw Gücünde Ve Bu Dalgıç Motoru İnvertör İle Çalıştırılıyor:) Verilen Akım Detaylarını Geçin Ve 45 kw Gücünde Bir Dalgış Pompasının İnvertör İle Çalıştırıldığını Düşünün! Bu Soru Yorum Yazacak Kişilerin Elektrik Bilgisini Sınamak İçin Sorulmuş Bir Sorudur(elektrik bilgisi hiç olmayan birinin sorduğu soru olma ihtimali de var ayrıca) Hadi Bakalım Sorunun İçindeki Soruları Çıkarın. Saygılar...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
sürücü paremetrelerinde motorun sürme şekli var tork modu,karesel döngü vs. bu paremetreyi değiştir ve enerji tasarruf modunu etkinleştir..
 
arkadaşlar pompaya başka marka sürücü takacağım, akımıda pens ampermetre ile ölçeceğim artık bi değişme olursa yazarım. önceki ölçtüğümüz akım pano üzerindeki her fazı ölçen ampermetrelerdendi. fikri olan söylesin. parametrelerlede çok uğraştık ama değişen bişey olmadı.
 
1. ihtimal: Ampermetre gerçek rms tipi değilse giriş akımı harmonik bileşenler içerdiği için yanlış okuyor olabilir. Yoksa inverter giriş akımı çıkış akımından (motor akımından) düşük olmalı. Yani akımın artması değil, azalması beklenir.
2. ihtimal: Arkadaşların da dediği gibi bu çalışma modu (yani seçilen gerilim-frekans ilişkisi) bu pompaya uygun olmayabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,756
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst