Pompaları Sıralı Devreye Alma

cakir

Üye
Katılım
24 Tem 2007
Mesajlar
78
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşler merhaba,
4 adet 2,2 Kw lık pompam var 1 adet de frekans konvertörüm var. istenen set değerine göre basınç sensöründen gelen değer karşılaştırılarak pompalardan herhangi biri(örneğin pompa-1) frekans konvertörü üzerinden devreye girecek frekans konvertörü 50 hz e ulaştığı halde istenen basınç elde edilemezse pompa-1 direkt çalışacak, sonradan devreye alınacak pompa yine frekans konvertörü ile sürülecek. Şeklinde devam edilecek. Fakat herseferinde farklı pompalar devreye alınacak yanı eş yaşlandırma da olacak. Yardımcı olabılecek arkadasların yorum ve fıkırlerını beklıyorum.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Sayın çakır bu kontrol sistemini ne şekilde yapmayı planladığınızı söylemezseniz size kimse yardımcı olamaz. Konuyu Siemens PLC bölümüne açtığınıza göre PLC ile bir çözüm mü istediğinizi mi anlamalıyız? Yoksa klasik olarak kontaktörlerle bir çözüm de işinizi görür mü?
 
bu sistemi aslına bakarsanız plc ile yapmıyorum. İşlem süresi biraz daha yavaş bir ddc modülü ile yapmayı düşünüyorum. Yani kontaktörlerle değil kontaktörler sadece güç devredesinde olacak bildiğiniz gibi. Aslına bakarsanız arkadaşlar çok vaktim yok. önümüzdeki Persembeye kadar vaktım var. kullanacağım modül hakkında bilgi vermek gerekirse de digital I/O ve analog I/O ları olan bir modüldür.
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
 
inverter çıkışındaki 3 fazı 4 kontaktörün girişine de bağlayabilirsin. konrol cihazınının çıkış uçlarıyla kontaktör bobinlerini besle.her kontaktöre motorlarını bağla.motorların düşük güçlü olduğundan motor klemensinden motorları yıldız bağlantı yapıp kontaktöre bağlayabilirsin.ama belirtmek isterimki invertörün 10 kw gibi olması lazım 4 motoruda rahatça çalıştıracak.ve de en önemlisi ve benim tavsiyem 4 motorsan sadece biri invertörle bağlama.çünkü invertör çıkışında 1 motoru sürüyor olsun sen 2. 3. 4.motorları devreye alırkenki motor kalkınma akımları invertöre zarar verebilir.1. motor invertör çıkışlından diğerlerini normal kontaktörle çalıştırman en sağlıklısı.
 
güç devresi bağlantısı zaten sizinde anlattığınız gibi olacak. Ama algoritmayı yanlış anlamış olabilirsiniz. Frekans konvertörü ile aynı anda hiç bir zaman 4 motor sürülmeyecek. Frekans konvertörü ile sadece bir motor olacak. istenen set basıncı elde edilemezse ilk anda frekans konvertörü iledevreye giren motor kontaktör üzerinden direkt çalışacak 2. (yeni ) giren motor frekans konvertörü ile devam edecek.
 
arkadaşlar nasıl yapılabıleceğihakkında bilgisi olan var mı?
 
PLC kullanacak olsanız kolaydı ama siz PLC istemiyorsunuz.
 
plc kullanırsam bana sağlayacağı fayda ne olacak ve de işim nasıl kolaylaşacak, söyleyebilirmisiniz.
 
7 adet kontaktör kullanarak yapabilirsiniz.
4 adet kontaktör conv cıkısına ortak ve 4 motora serı olacak.
3 kontaktör ise girişleri sebekeye ortak, cıkısları ise 1. 2. ve 3 motora seri olacak.
sebeke motor arasında ki 3 kontaktör conv bypass olarak kullanılacak.
 
Arkadaşlar daha önce hiç böyle bir projenın plc de yada baska bır modulde yazılımını yapan var mı? benım motor bağlantılarında ya da güç devresinde çözemediğim birşey yok. Çözemedğim kısım yazılıma başladığımda çok fazla koşul ortaya çıkıyor. Yanı sanırım hıç de kolay bırsey değil gigi duruyor. Daha önce boyle bır proje yapmış arkadaşlardan yardım amaçlı yazılım hakkındakı onerılerını fıkırlerını beklıyorum ..

Herkese iyi çalışmalar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,905
Mesajlar
921,550
Kullanıcılar
451,057
Son üye
hayybeci
Geri
Üst