Pompaları Sıralı Devreye Alma

selam ben sauter PLC kullanıyorum. Eş yaşlanma da sanırım problemin yok. Basınç/debiyi yakalamada pompaları sırayla devreye girmesi içinse cascade bir soft yazmalısın. xi ve xs değerini karşılaştırarak pompalar sırayla devreye girer. yalnız sıralamada pompalar arası xf farklarını iyi belirlemeniz gerekir. konvertörlerin kalkış ve duruş süreleri ne olacak.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
ibrahimtatar bey yani konuyu öyle bir anlatmışsınki sanki arkadaş açık kalp ameliyatı yapacak. xl, xi, bu nedemek.

çakır arkadaşım eğer sen bu panoyu plc kullanmadan yapmaya kalkarsan panon biraz kabaca olacaktır. ama plc kullanıpta yaparsan hem işin çok kolay olacak hemde ileride arıza araman daha basit olacaktır. 4 tane motorun var ise 8 adet kontaktör ve bunları kendi arasında kilitlemen için 4 adet mekanik kilide ve her motor için 1 adet toplamda 4 adet motor koruma şalteri, 1 adet frekans konvertörü frekan konvertörü için otomatik sigorta ve motor koruma şalteri, bunlar kabaca ihtiyacın olan şeyler. bağlantıya gelince ana girişi direkt kontaktörler üzerinde köprülersin, hız kontrol cihazının çıkışlarınıda sürücü kontaktöleri üzerinde köprülersin. çıkışlarınıda motorlarına bağlarsın. kumanda devresine gelince 1 adet basma kollektörü üzerinde olması gereken basınç sivicine ihtiyacın var.
 
mrb biz tamda senin bahsettigin seyi yapıyoruz. ama daha farklı olarak sistemler biraz daha komplike. motor sürekerini bir data block icerisine yazıp kademe bilgisi okutarak en az calısan motoru calıstırıp en cok calısanı durduruyoruz. biraz gec gördüm msjı ama lazımsa hala yardımcı olabilirim
 

Forum istatistikleri

Konular
129,202
Mesajlar
924,228
Kullanıcılar
451,566
Son üye
adak3475

Yeni konular

Geri
Üst