Muhsin Kamer
Profesyonel Üye
Kart tamircime götürdüğümde resimde gördüğünüz 1.0 uflik dikdörtgen kondansatörü değiştirdi fakat sorun çözülmedi neyden kaynaklanabilir ?
Gerilim!1 uF yerine 1.5 uF takmış.
Kapasite yükselince geçecek akım da yükselmez mi?
Ben yanlış anladım herhalde1 uF yerine 1.5 uF takmış.
Kapasite yükselince geçecek akım da yükselmez mi?
Muhsin ustam, öncellikle size ve diğer ustalarıma ilgileriniz alakalarınız için teşekkürlerimi sunarım. İstanbul Üsküdar taraflarındayım bir gün yolunuz düşerse buyurun gelin bir çay içelim, en başta ki sarı kondansatör orjinal olan parça. Kartçım onda değer göremeyip yeni eklediğim fotoğraflarda bulunan kondansatörü taktı. Yarın tekrardan götüreceğim. Buna ek olarakta harici display kartı var üzerinde kontrol etmeye yarayan butonlar bulunuyor, pek fazla devre göremediğim için eklemedim onunda eklemesini yarın yaparım. Kendim götürmeden yapabileceğim bir şey ise yönlendirmeleriniz doğrultusunda yapmaya çalışırım, hayırlı geceleriniz olsun.Ben yanlış anladım herhalde
1 uf yerine de 1.5 uf takılmaz.
%50 fark?
Devrenin tasarımı ne ise, tasarıma bağlı kalmak lazım.
Elbette voltaj farklı çıkacaktır. Gördüğüm kadarıyla devrede 24 v röle , 5 volt la çalışan işlemci var. Voltajlar şaştı ise durum zor...
Mcu yu yakmamış olsa . Etrafında zener koruması var galiba...
Mcu yandıysa yeni anakart temin edilecek.
@Üsküdar Soğutma Usta
kartı kondansatörü değiştiren ustaya tekrar geri götürün
"Ustam bu kartta voltaj göremiyorum .
Tekrar bakabilir misiniz?"
Diye rica da bulunun.
Kart yeniden kontrol edilsin.
Durum neymiş anlaşılır
Klima fan motoru ilk hareket kondansatörü takmışlar.Asıl değişmesi (kontrol edilmesi) gereken parça 1.5 UF 450V kondansatör dür. Devrenin çalışması için gereken trafo görevi gören parça bu.Kondansatörde değer kaybı oluşursa yeterli voltaj çıkmayacağından devre çalışmayacaktır.
Atmel işlemcilerin bazı serilerinde ( ATmega8) dahili 1 MHz osilatör var. Bu cihazlar için yeterli olabilir. Bu sebepten dolayı ek kristal takılmamış tır.mcu kodu okunabiliyor mu ?mcu nun dahili osilatörü yoksa kristal olmadan çalışması pek mümkün değil. sol tarafta kristalin yeri var ama karta alttan bakışta lehimlerde işlem var mı yok mu anlayamadım.
Bu tür kartları tanımıyorum.Klima fan motoru ilk hareket kondansatörü takmışlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?