Power kartındaki arıza / Bu parça olmadan sistem çalışır mı?

Çalışır mı?

• Çok da önemli bir parça değil.

Oy: 0 0.0%
  • Adamlar oraya boşuna koymamışlar, çalışmaz.

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    1
gerekli mi sorusu gereksiz. çünkü sigortanın ötesindedir. yapıp denemekten asla zarar gelmez bilinen en eski ve garantili yöntemdir. (şimdi akkor flaman hiç kalmadı ama eşdeğer olarak bakkallarda bile satılıyor, eski ampuller gibi olanı 100 watttan aşağısı olmasın. ben aldım 5 TL)
Tamamdır uygun olduğu bir zamanda bakacağım, bizim mahallede bir milyoncu yok, zincir market doldu. :D
elinde Sigorta yoksa kablo çekilir ama sağlıklı değil
Dediğiniz tavsiyeye göre şöyle bir tel buldum iş görür mü:
1621884164533.png

Bir ayarlı adaptörden buldum, kullanmıyordum. Daha doğrusu kullanmıyordum voltaj sabit durmuyordu. Bunun bir teli olur mu bayağı ince geldi. Uygun mudur? Uygunsa keseceğim de. :)

Bir ayarlı adaptörden buldum, kullanmıyordum. Daha doğrusu kullanmıyordum voltaj sabit durmuyordu. Bunun bir teli olur mu bayağı ince geldi. Uygun mudur? Uygunsa keseceğim de. :)
trafonun telleri resimden yorum yapmak çok zor, zaten tavsiye etmiyorum, ama genelde plastik kaplı adi kablodan bahsetmiştim ben. trafo kablosu izolelidir bilemem.

trafonun telleri resimden yorum yapmak çok zor, zaten tavsiye etmiyorum, ama genelde plastik kaplı adi kablodan bahsetmiştim ben. trafo kablosu izolelidir bilemem.
Tamamdır teşekkürler o zaman. Yakın zamanda Sigorta bulmam zor. Ya o 2 amperlik sigortayı takayım ya da kablo çekeyim. Sizce hangisi mantıklı? Bir de trafonun soğutma için blok koymuşlar sanırım ama gövdeye bağlandığı için ben yerine koyarken takmayı düşünmüyorum. Olası bir kaçakta direkt olarak metal gövdeye verir elektriği. Soğutma için önemli ama ben verniğin bir kısmını kazıdığım için riskli diye düşündüm. Çok önemli mi bu parçanın takılması?

2 amperlik sigortayı tak (tavsiye değildir) ama sistemin daha fazla hasar görürse sorumlu sensin. sigortanın görevi aşırı yüklenmeden korumaktır. kısa devre olası yani atması sistemi korumak içindir-sistem de daha fazla hasar oluşmaması içindir ve Sigorta atması sadece aşırı akımdan değil değişik bileşenlerinde arıza yapmasından oluşabilir. sonuçta sistem senin elinde ölç biç kendin karar ver. sigortadan sonra arızalı eleman var mı bak.

2 amperlik sigortayı tak (tavsiye değildir) ama sistemin daha fazla hasar görürse sorumlu sensin. sigortanın görevi aşırı yüklenmeden korumaktır. kısa devre olası yani atması sistemi korumak içindir-sistem de daha fazla hasar oluşmaması içindir ve Sigorta atması sadece aşırı akımdan değil değişik bileşenlerinde arıza yapmasından oluşabilir. sonuçta sistem senin elinde ölç biç kendin karar ver. sigortadan sonra arızalı eleman var mı bak.
İş sigortadan sonraya gelirse beni aşar, çünkü anakartta çok fazla parça var. Güç ünitesinde 2 sigorta 2 kondansatör var. Sigortanın atmasının nedeni de sanıyorum ki kısa devre. Çünkü kablolar birbirine değiyordu güç ünitesinde. Bunla direkt olarak bir ilgisi var mı? Ben biraz daha bakayım yarım amperlik sigorta bulur muyum diye. Telefon adaptörlerinden vs. çıkar mı?
@paskomya

@paskomya

Son düzenleme:
1621939970093.png

Cam sigortayı taktım, çalışıyor. Hatta ilk ölçümü de yaptım, soldaki iki pinden 5V AC geliyor. Onların sargısı kırmızıydı merak etmiştim neden farklı diye. :D

@paskomya ve @binbaşı'ya çok teşekkürler. :)

Şimdi ölçtüm DC kademesinde 20V AC kademesinde 60V geliyor normal mi?

Forum istatistikleri

Konular
129,835
Kullanıcılar
452,663
Son üye
Yılmaz Çetiner

Yeni konular

Geri