power supply kısa devre

Ustalar aynı durum benim power supply de olmuştu.. sigorta parçalanmıştı.. Sigortayı değiştirdim.. Powerı kısa devre yapıp çalıştırdığımda , bu sefer de evin sigortasını attırdı.. powera baktıım değiştirdiğim sigortaya hiçbir şey olmamış.. kondansatörlere baktım hepsi normal, şişme - patlama yok.. acaba hangi parçayı kontrol etmem gerekiyor.. teşekkürler..
 
kondansatör carpılmasını meslege ilk basladıgım yıllarda cok kötü bir tecrübe televizyonda yasadım annemin televizyonu kumandası sinyalleri tam almıyordu televizyonun kapagını actım cok anlıyorumya televizyonun önündeki o kırmızı yanan lamba soluk yanıyordu neyse orası toz dolmus onu temizledim neyse denemek için televizyonu actım kumanda süper duvara tut oradan bile alıyor televizyon tamam fişi cektim tam kapagı kapatırken sag elim kartamı nereye deydigini bilemedim bir carpıldımki allahtan refleksim asırı kuvvetlidir ne oldugunu anlayamadım acayip carpıldım sag kolum 3 gün agrıdı benim için acı bir tecrübe oldu:)))
 
sigorta tabiki sigortasız power supply mı olur sigorta tak mutlaka diğer sefer onaramayacağın zararla karşılaşabilirsin kısa devre yaparak kolaya kaçma.ayrıca canı sıkılan olursa power supply arka tarafındaki genellikle kırmızı olan switchi değiştirirse ve bilgisayarını açarsa sigortanın patlama sesinide duyabilir :)
 

Forum istatistikleri

Konular
129,076
Mesajlar
923,052
Kullanıcılar
451,364
Son üye
iremozturk

Yeni konular

Geri
Üst