Power supply

Soğuk ortamda kablonun direnci daha düşük olur. Aynı kablonun 20 derecedeki direnci 0,524 ohm. Çalıştırılacak yükün ne olduğu belli değil o yüzden %7 gerilim düşümü seçip hesaplama yaptırdım ama oltayı bıraktım balığı arkadaş tutar artık istediği değeri seçip hesaplatabilir.​

Soğuk ortamda kablonun direnci daha düşük olur. Aynı kablonun 20 derecedeki direnci 0,524 ohm. Çalıştırılacak yükün ne olduğu belli değil o yüzden %7 gerilim düşümü seçip hesaplama yaptırdım ama oltayı bıraktım balığı arkadaş tutar artık istediği değeri seçip hesaplatabilir.​
Yük LED aydınlatma olaca DC de müsade edilen gerilim düşümü %kac ve uyulmazsa ne tür sıkıntılar dogurur

Led 24V ta da çalışır 20V ta da çalışır sıkıntı yok ama bir cihaz vardır 1V gerilim düşümü bile çalışması için önemlidir o zaman sıkıntı olur. Ayrıca gerilim düşümü ne kadar az olursa kabloda ısı olarak kaybolacak enerjiden o kadar kar edersin ancak bunun için daha yüksek kesitli kablo kullanmak gerekeceğinden ilk yatırım maliyetin yüksek olur.
https://www.emo.org.tr/ekler/cc5a85842d8d326_ek.pdf

Led 24V ta da çalışır 20V ta da çalışır sıkıntı yok ama bir cihaz vardır 1V gerilim düşümü bile çalışması için önemlidir o zaman sıkıntı olur. Ayrıca gerilim düşümü ne kadar az olursa kabloda ısı olarak kaybolacak enerjiden o kadar kar edersin ancak bunun için daha yüksek kesitli kablo kullanmak gerekeceğinden ilk yatırım maliyetin yüksek olur.​
7.5 mm2 kablo ile araya da 300 wDC DC regülatör koysam olmaz mi

Arkadaşım antin kuntin işlere girmeye gerek yok. Olması gerekeni Underground söyledi ama beğenilmedi birde üstüne fırça yedi. Benden bu kadar. İşlerinizde kolaylıklar.

Arkadaşım antin kuntin işlere girmeye gerek yok. Olması gerekeni Underground söyledi ama beğenilmedi birde üstüne fırça yedi. Benden bu kadar. İşlerinizde kolaylıklar.
Geç cevap vermemin sebebi işi bitirip öyle yazmak istedim 28 mt de 1.2 volt gerilim düşümü oldu 38 mt komple enerjilendirdim sorunsuz çalıştı Allah şükürler olsun. Birde sana ayrica tşk ederim yaptığın 35 lik kablo yorumu ve paylaştığın gerilim düşümü sitesi 1 gece uykumu kaçırıp düşünmeme sebep oldu uyuyamadım ertesi günü uykusuz çalıştım ama sonuç sorunsuz çalıştı çok sukur

Yaptıranların maddi bir problemi yokmuş demek ki. Geçmiş olsun diyelim.

Yaptıranların maddi bir problemi yokmuş demek ki. Geçmiş olsun diyelim.
Mecburi bir durum oldu mu maliyete bakamazsin en pahili power supply tanesi 2500 __3 tane aldım diğer malzemerle beraber 15 -20 bin çok bişey değil bence

İşin zaruri yönünü bilemem tabi ki o kadar ayrıntı paylaşmadın. Bu arada kaçlık kablo kullandın? Kablo yorumu neden uykunu kaçırdı ki? Hesaplayınca çıkan sonuç öyleydi onu paylaştım.

Son düzenleme:
İşin zaruri yönünü bilemem tabi ki o kadar ayrıntı paylaşmadın. Bu arada kaçlık kablo kullandın? Kablo yorumu neden uykunu kaçırdı ki? Hesaplayınca çıkan sonuç öyleydi onu paylaştım.
8 mt yi 6 x 2.5 kablo ile 7.5 + kutup için 7.5 ekşi kutbu 20 mt 2.5 kablo diğer kalan kisimlarda kısmen 1.5 ve 2.5 kablo ile yani çoğunlukla AC 220 v için daha önce kullandığım çektiğim kabloları kulandim

Forum istatistikleri

Konular
130,304
Kullanıcılar
453,560
Son üye
berkay gül

Yeni konular

Geri