Merhaba 9 adet 12 voltluk modül ledim var, xl6009(4amper) (mt3608 ile de denedim) voltaj regülatörüyle 5 voltluk powerbank çıkışını 12 volta yükseltip ledlere bağladım, fakat ledler yanıp sönüyor. Voltu 8-9 volta getirince ise yanıyor, 12'ye çıkarınca ise yanıp sönüyor. Ledler 0.5 ila 0.6A arası akım çekiyor, Powerbank ise 2.1A destekli. İki farklı powerbank ile denedim, ayrıca farklı bir modül led ile de denedim. Bu sorun neyden kaynaklanıyor olabilir ?
Ben de aynı sıkıntıları yaşadım, powerbanklar çıkışı açıp kapatıyor ondan ledleriniz o şekilde yanıyor, yüksek akım çekildiğini düşünüyor, muhtamelen de öyle. Ledlerin sayısını azaltarak kaç ledi çalıştıracak onu görmek lazım.
Bendeki ledler 80ma olarak belirtilse de 50ma çekiyor powerbankin bu akımı karşılaması gerekmez mi ? 8v'den başlayıp 12'ye yavaş yavaş çıkınca bazen yanıyor. Söküp taktıktan sonra yine gidiyor. Mecbur 12v destekli bir powerbank ve hızlı şarj modülü alıp deneyeceğim sanırım.
Bendeki ledler 80ma olarak belirtilse de 50ma çekiyor powerbankin bu akımı karşılaması gerekmez mi ? 8v'den başlayıp 12'ye yavaş yavaş çıkınca bazen yanıyor. Söküp taktıktan sonra yine gidiyor. Mecbur 12v destekli bir powerbank ve hızlı şarj modülü alıp deneyeceğim sanırım.