Pprc boru ısıtma devresi

zodehala

Üye
pprc dijital boru ısıtma makinesinin devresi yandı ve artık makine ısıtmıyo sizce bu devrennin nesine bakmalıyım arızayı nerde aramalıyım
3d2dfadb-2396-4b49-9054-5bf8cd306bf8.jpg

O normal bir durum. A1 G arası ölçü aletinin diyot ölçüm modunda 0.04V - 0.07V arası değer gösterir. A2 A1 ve A2 G arası her iki yöndede değer okumuyorsanız sağlamdır.
pardon yanlış söyledim. A1 ile Gate bacağı kısa devre gözüküyo diyot modunda (ve değer yok)

bu bozuk olduğunu gösterir mi

pardon yanlış söyledim. A1 ile Gate bacağı kısa devre gözüküyo diyot modunda (ve değer yok)

bu bozuk olduğunu gösterir mi
A1-G arası kısa devre gibi göstermesi normal. A1-A2 ve A2-G arası durum nedir?

Entegre sağlam mı?

Entegrenin yazısı sildiğine göre datasheetine ulaşmak çok zor. Ölçü aletini diyot moduna alıp ölçü aletinin siyah probunu kart üzerindeki kondansatörün eksi ucuna dokundurun, kırmızı probu entegre ayaklarında tek tek gezdirin. Kısa devre gösteren uç/uçlar entegrenin eksi ucudur. Entegrenin eksi ucunu bulduktan sonra bu sefer kırmızı probu entegrenin eksi ucuna dokundurup siyah probla entegrenin ayaklarında tek tek gezin. Ayaklarda 0,4-0,8 gibi değerler okumanız gerek. Tüm ayaklarda bu tip değerler okursanız entegre %90 sağlamdır.​

Son düzenleme:
A1-G arası kısa devre gibi göstermesi normal. A1-A2 ve A2-G arası durum nedir?

Entegre sağlam mı?

Entegrenin yazısı sildiğine göre datasheetine ulaşmak çok zor. Ölçü aletini diyot moduna alıp ölçü aletinin siyah probunu kart üzerindeki kondansatörün eksi ucuna dokundurun, kırmızı probu entegre ayaklarında tek tek gezdirin. Kısa devre gösteren uç/uçlar entegrenin eksi ucudur. Entegrenin eksi ucunu bulduktan sonra bu sefer kırmızı probu entegrenin eksi ucuna dokundurup siyah probla entegrenin ayaklarında tek tek gezin. Ayaklarda 0,4-0,8 gibi değerler okumanız gerek. Tüm ayaklarda bu tip değerler okursanız entegre %90 sağlamdır.​
dediğin gibi yaptım
entegre devrenin her bacağı bi değer gösterdi
kısa devre gösteren her parçayı devreden söktüm (resimde kırmızı daire içinde;) bu aşamadan sonra devrenın dışına alarak ölçtüğüm her parça sağlam çıktı
sadece resimde mavi ok ile gösterdiğim parça kısa devre gözüküyo
265f20b6-804b-4af3-b045-f726e58b337d.jfif.jpg

dediğin gibi yaptım
kısa devre gösteren her parçayı devreden söktüm (resimde kırmızı daire içinde;) bu aşamadan sonra devrenın dışına alarak ölçtüğüm her parça sağlam çıktı
sadece resimde mavi ok ile gösterdiğim parça kısa devre gözüküyoEkli dosyayı görüntüle 99858
Direnç ölçüm yerine diyot kontrol modunda ölçüm yapın. + propunuz şasede olsun . Diğer propia diyotun iki ucuna sırayla dokunun . Katot tarafında buzzer ötmesi , diğer uçtan değer okumanız lazım.

Son düzenleme:
dediğin gibi yaptım
sadece resimde mavi ok ile gösterdiğim parça kısa devre gözüküyoEkli dosyayı görüntüle 99858
Mavi okla gösterdiğiniz parçanın üzerinde ne yazıyor? Triyak dışarda ölçümde de A1-G arası kısa devre gibi ötebilir ya da 0.04V - 0.07V arası değer gösterir.

733A gibi okudum. 5,1V zener. İki yönlü ölçümde de kısa devre ise çöp olmuş...
Net resim daha önce de istedim ama malesef yükleme sırasında çözünürlük düşürülüyor . Sanki kodlama yanlış gibi . O bölgede iki adet D1 var . Biri acaba bobin mi @fgencal ?
Bence arızalı olan Z1 olmalı yanlış yazmışlardır.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,846
Kullanıcılar
452,702
Son üye
hsyn35

Yeni konular

Geri