Prefabrik ev sıva üstü tesisat

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan meert70
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

meert70

Üye
Merhaba
2+1 prefabrik evimin elektrik tesisatını yenileyeceğim. Tessat sıvaüstü olacak ve kablo kanalı kullanmayı planlıyorum. Yalnız kablo kanalı içinden çekeceğim kabloları tek damar nyaf mı yoksa ttr mi yapmalıyım

Merhaba
2+1 prefabrik evimin elektrik tesisatını yenileyeceğim. Tessat sıvaüstü olacak ve kablo kanalı kullanmayı planlıyorum. Yalnız kablo kanalı içinden çekeceğim kabloları tek damar nyaf mı yoksa ttr mi yapmalıyım
güzel insan, ev evdir. yaşam alanıdır ve standart güvenlik her yaşam alanında aynıdır. bence tek damar sağlıklı olur.

Merhaba
TTR ve NYAF iletkenler daire tesisatlatında kullanılan iletkenler değildir. Kullanılan iletkenler priz linye ve sortileri için 2.5 NYA, aydınlatma linyeleri için 2.5 NYA, sortileri için 1.5 NYA dır. Ayrıca bu işler için tekrar proje ve izin gerekir. Keyfe keder olmaz bu işler.

TTR ve NYAF iletkenler daire tesisatlatında kullanılan iletkenler değildir. Kullanılan iletkenler priz linye ve sortileri için 2.5 NYA, aydınlatma linyeleri için 2.5 NYA, sortileri için 1.5 NYA dır. Ayrıca bu işler için tekrar proje ve izin gerekir. Keyfe keder olmaz bu işler.
Ev dediğim baraka tarzı bahçede bulunan bi yer yani hafta sonları vakit geçirdiğimiz baraka tarzı bir yer ruhsat falan yok yani ama kanal içine tek damarlı kablo çekmek daha güvenli diye biliyorum, ttr ise daha kolay o yüzden sormuştum
Cevap için teşekkürler

ustam selamlar
dediğin gibi tek damar kablo ile tesisatı yaptım ve sona geldim . bir sıkıntım daha var eve gelen ana hatta nötr ile toprak arası ölçü aletinde kısa devre veriyor ve ana panoya erişim yetkimiz yok yeni bir topraklama yapmayı düşünüyorum , kaçak akım rölesi bağlayacağım sürekli problem yaşamamak için. senin önerin ne olabilir.

Dağıtım şirketi kullanıcılara topraklama hizmeti ve tesisatı sunmaz. Multi metre ile de topraklama ölçülmez. Bu işleri kendiniz yapmak yerine tecrübeli ve ehliyetli birine yaptırmalısınız. El pratiği sahibi olmak elektrik işlerini de yapabileceğiniz anlamına gelmez. Tehlikeli sularda yüzüyorsunuz.

ustam selamlar
dediğin gibi tek damar kablo ile tesisatı yaptım ve sona geldim . bir sıkıntım daha var eve gelen ana hatta nötr ile toprak arası ölçü aletinde kısa devre veriyor ve ana panoya erişim yetkimiz yok yeni bir topraklama yapmayı düşünüyorum , kaçak akım rölesi bağlayacağım sürekli problem yaşamamak için. senin önerin ne olabilir.
güzel insan, ilk önce en başta söyleyeyim ben elektrikçi değilim. mekanikim. belli standartları biliyor olmam beni bu işlerde usta yapmaz. diğer taraftan belli işleri de bir bilene yaptırmak daha doğrudur. dediğniz ölçüm ve kaçak akım rölesi benim tavsiye verebileceğim bir konu değil. lütfen yetkin kişilerden destek alınız.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri