Prize düşük güç geliyor

Haydar1905

Üye
Katılım
17 Eyl 2024
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
32
Selam benim mutfağımdaki bir prizde problem var, prizin akım gücü düşük geliyor elektirikli alet çalışıyor fakat yarı yarıya güç farkı var nerdeyse. Kabloda gevşeklik veya nötr de kopma falan vardır diye prizi söktüm kabloları görünce küçük çaplı bir şok oldum, kabloların renkleri siyah, sarı ve sarı yeşildi. Sarı kablo Faz girişinde Siyah kablo prizin orta girişi yani topraklamada sarı yeşil de nötr girişindeydi.kontrol kalemi ile baktığımda Siyah ve sarı yeşil kabloda elektirik gözükmüyordu diğer sarı kabloda elektirik vardı faz kablosunu sarı yapmışlar. Bende aynı şekilde bağlayıp geri kapattım. Benim bildiğim, Siyah faz, Mavi Nötr, Sarı yeşil ise Topraklama olurdu eğer öyle olsaydı arızayı ben çözecektim ama bu durumda ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Siyah kablonun nötr olma ihtimali nedir? veya bir elektirik ustası mı çağırayım yada zaten kullanmıyordum öyle mi kalsın bilemedim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.

Forum istatistikleri

Konular
129,330
Mesajlar
925,400
Kullanıcılar
451,789
Son üye
mwwto

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst