erosx
Üye
Merhabalar, Geçen hafta mahallemizde aedaş'tan kaynaklı bir arızadan dolayı evimizdeki tim elektronik eşyalar zarar gördü ve masrafımız büyük, sabah uyandığımda lambaları açtığımda led lambaların adaptörleri parlayıp yanıyorlardı daha sonra prizleri kontrol kalemi ile kontrol ettiğimde topraklı prizin tüm uçlarında elektrik olduğunu far kettim çatıdaki direğin toprak bağlantısında sorun olduğunu düşünüp tüm kablo uçlarını kontrol ettim sorun göremedim, aynı sorunun komşuda olduğunu far edince sorunun genel olduğunu fark ettik
Yukarıda belirttiğim sorun bundan birkaç yıl öncede meydana geldi ve yine tüm cihazlarımız yanmıştı!
benim sorum, bu durumun tekrar etmemesi ve evdeki elektronik cihazları korumak için ne yapmalıyım, elektrik şebekesine ne takmalıyız. tesisatta kaçak akım rölesi ve topraklama mevcut.
piyasada 20 tl ye Tunçmatik Surge Pro 1 Priz 306 Joule Enerji Koruma Prizler satılıyor bu prizler iş görür mü?
bilgilendirmeniz için şimdiden teşekkürler.
Yukarıda belirttiğim sorun bundan birkaç yıl öncede meydana geldi ve yine tüm cihazlarımız yanmıştı!
benim sorum, bu durumun tekrar etmemesi ve evdeki elektronik cihazları korumak için ne yapmalıyım, elektrik şebekesine ne takmalıyız. tesisatta kaçak akım rölesi ve topraklama mevcut.
piyasada 20 tl ye Tunçmatik Surge Pro 1 Priz 306 Joule Enerji Koruma Prizler satılıyor bu prizler iş görür mü?
bilgilendirmeniz için şimdiden teşekkürler.
Son düzenleme: