Profibus Network Ağına bağlı PLC2 ye blok atma yardım

graski

Üye
Katılım
28 Haz 2007
Mesajlar
162
Puanları
1
Yaş
40
Arkadaşlar Profibus Network Ağına bağlı PLC2 nin içindeki bir db.** içindeki değer yanlış.100 girilmiş benim bunu 30 yapmam lazım.Wincc de herhangi bir IO alanına bağlı değil.S7 ile nasıl bu değeri değiştirip plc2 ye atabilirim.Bu sırada plc yi Stop konumuna almam gerekir mi?Çok teşekkürler.Bir de tüm projeyi nasıl Bilgisayara UPLOAD ederim.Tüm sistem RUN durumunda 5 adet PLC var Networkte.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
db de yapacağınız değişiklik sadece değer değişkenliği olacaksa bunda bir problem olmaz direk değiştirebilirsiniz.

yaptığınız değişiklik sistemde herhangi bir şekilde tehlike oluştursun veya oluşturmasın. sistem çalışmıyor iken değişiklik yapmanız çok önemli.

programı pc ye upload ettiktn sonra saklayabilrisiniz.

hayırlı çalışmalar diliyorum.
 
Eski bir yedeğe bakarak programı takip edebiliyorum.Ama güncel bi yedek mi emin değilim.Peki bloklarda adresleme hataları var.Bunları düzeltebilmem için önce projeyi upload etmek istiyorum.Online iken Direk SAVE yöntemi varmı ?.Çok basit sorular soruyorum ama henüz kendi kendime pratik yapma imkanım yok.Çalışan sistemde de kendimi geliştirme riskini almam münkün değil.profibus network yapıda olmasından dolayı bilgim yetersiz. buna ilişkin kaynaklarda sürekli tek bir plc ye bağlı işlemlerle örnekler veriliyor.ama ben diğer plc lerin programlarına müdahale ederim diye korkuyorum.

Tek bir blokta değişiklik yapıp sadece bu bloğu download edebilirmiyim.

Bu adresleri düzeltebilmem için bana yardım edebilirmisiniz.Acele ile yanlış adresleme yapılmış.
Adım adım bilgi verirseniz çok sevinirim.Programaları okuyabiliyorum.Ancak değişiklikler gerektiğinde bunları yapma amacındayım ve yapabilirim.Ancak Upload ve Download ta bilgi eksikliğim var.Çünkü plc ye OLM ler aracılığıyla Profibus Network üzerinden Tümö plc leri görüyorum.Diğer PLc lere müdahale etmek istemiyorum.


Değiştirmek istediğim DB.** bu 100 iken 30 olmalı.Accesible nodes ile bakıyorum :hangi adımları uygulamalıyım
 
Bu başlık altında bir soru daha sormak isterim.ben S7 ye hiç bir yedeğim olamdan giriş yaparak bütün projeyinasıl Online görebilir ve eksiksiz nasıl upload ederim.Accesible nodes var ancak.Hardwareler görünmüyor.Bana biraz bilgi verme şansı olanlar mantığı anlatabilirse benim gibi yeni başlayanlara çok faydalı olacağına inanıyorum.
 
Son düzenleme:
arkadaşım ilk önce yeni bir proje oluştur.daha sonra plc ye bağlan.yukarıdaki menülerden upload station u seç ve upload işlemini gerçekleştir.upload sonrasında sol taraftaki menü de iki tane block oluşmuş olacak bunlardan biri senin oluşturduğun diğeri ise plc nin içindeki program olur.
 
Çok Çok Teşekkür ederim bu işlemi sistemdeki bütün plc ler RUN konumunda iken yapmamın bir sakıncası var mı ?
 
sizinle görüşebliririz ve önce wincc ye belki set edilen değer dğildir ve ne yapmak istediğiniz tam anlatamammmıssısnız isterseniz önemliyse her zaman müsaitim konusuruz cebim veriyprum siizinle msnde veya team vierden hallederiz 05544236838
 
Elindeki yedeğin güncel olup olmadıgını cok kolay anlıyabilirisn.CPU altındaki Blocks üzerine gelip Compare Blocks.. yaparsan tüm farklılıkları görebilirsin. Db lerde değişkenleri göz ardı et.Örn. sıcaklık seviye. Ama parametre gibi degerlerin saklandıgı db lerde farklılık varsa online'i açıp direk kopyalama yap.

Ayrıca degerini değiştirmek istediğin db deki adresi o plc de boş bir variable açıp direk değiştirebilirsin.

Senin örnedindeki değer, DB105.DBD100 yalnış görmediysem.
 
Arkadaşlar bu derece ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederek son sorumu sorayım blok karşılaştırma hakkında .Hepinize işlerinizde kolaylıklar dilerim..

Compare ettiğim blokların hepsine

Time Stamps are identical ___ farklılığını veriyor.

Bunu göz ardı mı etmeliyim ? Yoksa zamanla ilgili ayar geretiren birşey mi var ?

Note kısmında :

The Actual value of one or more variables is different yazıyor
 
Son düzenleme:
Zaman farklılıklarını rahatça göz ardı edebilirsin için rahat olsun.
Upload ilemin yeni bir boş proje açıp tek proje altına plcleri tek tek upload edebilirsin, upload işlemi sonrasında Sembol tabloları ve Variable tablolarını göremeyeceksik. Elindeki mevcut projeden Variable table ' ları kopyalayarak yeni upload yapmış olduğun projeye yapıştırabilirsin, sembol tabloları aynı şekilde eski projeden export edip yeni projeye import edebilirsin.

DB1.DBW100 adresini variable table e ekleyip izleme konumuna alırsan DB1.DBW100 ' ün o anlık reel değerini görebilirsin dilersen bu değerin sağındaki kutucuğa yeni bir değer vererek eskisinin üzerine yazabilirsin, tabiki bu değer programdaki bir hesaplama sonucu gelmiyor veya sürekli olarak başka bir yerden basılmıyor ise.
(DB1.DBW100 adresi sadece bir örnektir)

Bu arada Yaşadığı Yer: Tekirdağ tekirdağ yazıyor. Ben çerkezköydeyim dilersen yardımcı olabilirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,190
Mesajlar
924,068
Kullanıcılar
451,553
Son üye
baran.3230

Yeni konular

Geri
Üst